Justitie-minister moet zich op criminaliteit richten’

Malvina Cecilia (PAR):

WILLEMSTAD — “Het wordt tijd dat de demissionaire minister van Justitie zich met zijn eigen portefeuille bemoeit”, vindt PAR-parlementariër Malvina Cecilia. Volgens haar doen de ministers van de politieke partij Pueblo Soberano (PS) een stoelendans terwijl de grootste problemen van het land, waaronder de steeds meer toenemende criminaliteit, worden weggewuifd.

De partij kampt nu met verschillende problemen en een daarvan is de opstelling van een kandidatenlijst.
Volgens Cecilia heeft dit als gevolg dat de minister van Onderwijs, Cultuur en Sport, Carlos Monk, aan de kant wordt gezet zodat de minister van Justitie Elmer ‘Kadè’ Wilsoe zijn taken kan overnemen in een poging de problemen in de onderwijssector op te lossen.
Volgens Cecilia is dit een onlogische manier om problemen op te lossen en ze stelt dit zeker niet op prijs.

Ik stel al 22 maanden lang vragen aan de minister van Justitie over de manier waarop hij met de veiligheid van onze bevolking omgaat.”

Cecilia kan niet begrijpen hoe een minister van Justitie het in zijn hoofd haalt om zich met een andere portefeuille te gaan bemoeien, terwijl hij zelf te kampen heeft met de steeds toenemende criminaliteit.
Bovendien communiceert Wilsoe heel slecht met het volk, voegde ze eraan toe.
Het is voor Cecilia overduidelijk dat criminaliteitbestrijding voor de demissionaire ministers geen prioriteit is. “Deze twee kemphanen misbruiken liever hun macht en zaaien liever haat en wraak, in plaats van de belangen van het volk als prioriteit te stellen.” Voor Cecilia is het heel triest om elke dag weer in het nieuws te horen dat bejaarden overvallen en mishandeld worden. “Er is geen respect meer voor elkaar en dat is mede te danken aan de manier hoe partijleider Helmin Wiels met anderen omgaat. Maar toch wil de goed betaalde Wilsoe zich liever met onderwijs bemoeien.” Cecilia zegt echter de hoop niet te verliezen en roept minister Wilsoe op om zich in te zetten voor criminaliteitbestrijding.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *