Kabinet van Curaçao weerspreekt beschuldigingen

Bron: Versgeperst

301013CURAÇAO – Het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao (KGMC) heeft in een reactie uitgehaald naar de berichtgeving over misstanden binnen de organisatie. Alle gedane uitgaven zijn gedaan met toestemming van de regering van Curaçao, claimed het KGMC.

Advertentie

“Op 23 september heeft het Antilliaans Dagblad het artikel ‘Marvelyne Wiels zet voorlichter de deur uit’, gepubliceerd.
Voor dit artikel, wat gerust gezien mag worden als de aanzet van een reeks van aantijgingen naar het Kabinet van de Gevolmachtigde Minister van Curaçao in zijn geheel, is helaas het journalistieke basisprincipe van hoor- en wederhoor niet gehanteerd. De journalistieke waarde van het desbetreffend artikel is dus feitelijk nihil”

, aldus het KGMC.
Het Kabinet stelt dat voor alle uitgaven toestemming is verleend door de Curaçaose regering.

Personeelsbeleid
Het KGMC laat weinig los over het gevoerde personeelsbeleid. Door de aanwijzing zijn er geen mensen in vaste dienst genomen bij het KGMC.
Op genoemde namen wil het KGMC niet ingaan.

“Op 1 oktober is de Landsverordening bescherming persoonsgegevens op Curaçao in werking getreden. In dit kader is er door het KGMC voor gekozen om geen gegevens c.q. informatie op personeelsgebied, van welk aard dan ook, in de media bekend te maken”

, aldus de verklaring.

Efficiënter locatie
Volgens het KGMC heeft de Raad van Ministers recentelijk besloten om alle panden van het KGMC op te knappen en op termijn naar een efficiënter locatie op zoek te gaan.
Stichting Studiefinanciering Curaçao (SSC) in Utrecht, het Curaçao Toeristenbureau Europa (CTBE) in Den Haag en het KGMC worden samen onder een dak gebracht om kosten te besparen.
Het KGMC lijkt daarmee te doelen op het opknappen van de ambtswoning van Wiels ter waarde van 200.000 gulden.

Juridische stappen
Het KGMC zinspeelt op mogelijke juridische stappen inzake de beschuldigingen.

“Het KGMC heeft gekozen om (…) middels een communiqué (…) afstand te nemen van deze beschuldigingen en hiermee aan te geven dat we ons niet in deze aantijgingen herkennen. Het moge tenslotte duidelijk zijn dat de zaak de volle aandacht van de juristen van het KGMC heeft”.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *