Kans op nieuwe uitval

Aqualectra moet het hebben van aggreko’s

aqualectraWillemstad – Nadat gisteren grote delen van Curaçao een deel van de middag en avond zonder stroom zaten, dreigt er vandaag opnieuw een ‘zorgwekkende’ situatie. Dat laat woordvoerder Sharo Bikker van Aqualectra desgevraagd weten.

Advertentie

De hoop is gevestigd op de aggreko’s, die vandaag weer op volle sterkte ingezet moeten worden. Gistermiddag rond 14.00 uur werden de aggreko’s een voor een uitgeschakeld, omdat ze van nieuwe brandstof moesten worden voorzien, aldus Bikker.
Rond 14.30 uur kwamen daardoor delen van Curaçao zonder stroom te zitten.
Dat was echter niet het enige probleem gistermiddag.
Ook de windmolenparken bij Tera Kòrá en Playa Kanoa, in totaal goed voor 30 megawatt (MW), leverden gisteren geen elektriciteit doordat het windstil was.

,,Ook morgen (vandaag, red.) kunnen we niet op de windmolens rekenen”

, stelt Bikker.

,,Daarnaast levert de BOO niet wat ze moet leveren, zo’n 10 MW van de 22MW die normaal wordt geleverd.”

Verder werd er aan een machine bij de Isla-centrale onderhoud gepleegd, een tweede machine viel daar rond 18.00 uur gistermiddag uit wegens een technisch probleem, aldus Bikker.
Dit probleem was gisteravond nog niet opgelost en verwacht wordt dan ook dat hier vandaag nog geen stroom geleverd zal worden.
Twee machines bij de Dokwegcentrale zijn eveneens in onderhoud en waren gisteravond nog niet opgestart.
Hierdoor wordt 12 MW van de elektriciteitsvoorziening gemist.
De machines bij Mundo Nobo hebben momenteel niet de volledige capaciteit, al is de hoop dat ze vandaag meer zullen produceren.
Gisteren werd niet meer dan 10 MW van de normale 30MW geleverd.

,,We doen een oproep aan iedereen om minder stroom te gebruiken, en ondertussen doen we ons best om ervoor te zorgen dat er geen onderbrekingen zullen zijn, we houden de situatie goed in de gaten”, zei Bikker gisteravond.

,,We hopen niet dat er wat gebeurt.”

Grote delen zonder stroom
Rond 19.30 uur gisteravond had heel Curaçao weer stroom.
Band’abou werd als laatste voorzien, rond 18.00 uur zat het overgrote deel van Band’ariba alweer in het licht.
Getroffen wijken waren onder meer
Gosieweg, Brievengat, Zapateer, Bonam, Santa Rosa, Scherpenheuvel, Seru Lora, Julianadorp, Groot Piscadera, Seru Fortuna, Santa Maria, Mahuma, Goede Hoop, Suffisant, Muizenberg, Schelpwijk, Trai Seru, Jongbloed, Groot Kwartier, Saliña Vredenberg, Dominguito, Koraal Specht, Janwe, Zuurzak, Bottelier en Zeelandia.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *