Kerstambiance in de binnenstad

pontjes bruk kerst2013De ‘Swinging Old Lady’, de Koningin Emmabrug, is ’s avonds nu nog meer een kleurrijk schouwspel tussen de
stadsdelen Punda en Otrobanda, mede mogelijk gemaakt door CPA, Aqualectra en Openbare Werken. FOTO MEO

Advertentie

Willemstad – Punda is helemaal in kerstsfeer, met de bijzonder verlichte Emmabrug als het centrum van allerlei attracties. Vandaag, maandag 23 december, kunnen bezoekers van de stadskern tijdens de laatste koopavond van het jaar genieten van de prachtige kerstverlichting verzorgd door Fundashon Pasku Fiesta Di Lus. ,,De kerstverlichting zorgt voor een waar lichtspektakel. En vooral onze ‘Swinging Old Lady’, de Koningin Emmabrug, is nu nog meer een schouwspel tussen Punda en Otrobanda en werd mede mogelijk gemaakt door Curaçao Ports Authority (CPA)”, zo zegt Raygen Zuiverloon, de directeur van Downtown Management Organization (DMO). De Emmabrug viert dit jaar haar 125ste verjaardag en is onlangs geëindigd in de top tien van een internationale stemming als Achtste Wereldwonder.

Gelegenheid tot gratis parkeren
Het is alweer het 25e jaar dat Downtown Management Organization (DMO) de ondertussen traditionele koopavonden organiseert en dit alleen al is volgens de winkeliersvereniging ‘een goede reden om met z’n allen deze maandag te vieren in de straten van Punda’. ,,Kom met het hele gezin wandelen, om kerstinkopen te doen, een terrasje te pakken en te genieten van onze binnenstad en denk daarbij aan de kans die je maakt om 10.000 gulden te winnen”, zegt Raygen Zuiverloon van DMO wervend. Dankzij CPA is er tijdens de koopavond tussen 18.00 en 22.00 uur ook gratis parkeergelegenheid op de beveiligde Kleine Werf. Wat betreft veiligheid zijn er afspraken gemaakt dat het politiekorps altijd goed en zichtbaar aanwezig is tijdens de koopavonden. Na vandaag is het niet voorbij. DMO nodigt iedereen uit om ook op 25 december tussen 10.00 en 14.00 uur te komen genieten in de binnenstad. Er worden dan namelijk vier cruiseschepen verwacht met in totaal 8.000 passagiers aan boord en daarvoor verzorgt Curaçao Tourist Board (CTB) verschillende culturele optredens om deze cruisetoeristen maar ook de eilandbewoners te vermaken. De terrasjes en winkels zullen ook open zijn, ook al is het de eerste kerstdag. Het is volgens DMO ‘ook ideaal’ als iemand nog een kerstcadeau wil kopen of een heerlijke kerstochtend wil vieren op straat met veel activiteiten en vertier. Meer informatie is te vinden op Facebookpagina I Love Dushi Punda.

Bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *