KFO: Aanstelling vrouw Asjes is corrupte daad

Tara en Ivar Asjes Prins

Tara en Ivar Asjes Prins

 

WILLEMSTAD — De aanstelling van de vrouw van minister-president Ivar Asjes (PS), Tara Asjes-Prins, bij de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten (CBCS) is volgens pressiegroep KFO (Kòrsou Fuerte i Outónomo) een corrupte daad.

Volgens de groep is het onmogelijk geworden voor kabinet-Asjes om controle uit te oefenen op de CBCS.

Premier Ivar Asjes (PS) heeft middels zijn pagina op de sociale netwerksite Facebook bevestigd dat zijn echtgenote Tara Asjes-Prins een baan heeft gekregen bij de CBCS.

Voor KFO bestaat er geen twijfel dat zowel Asjes als CBCS-directeur Emsley Tromp een corrupte figuur is.

In een uitgebracht persbericht stelt de groep dat de inmiddels overleden leider en oprichter van PS, Helmin Wiels, tot de conclusie was gekomen dat Tromp corrupt is.

PS heeft zelfs manifestaties gehouden om Tromp weg te krijgen, de persoon die ze hebben uitgemaakt voor de meest corrupte persoon van Curaçao.”

Volgens KFO is er geen vertrouwen meer dat de regering van Asjes met harde hand zal optreden tegen personen die gemeenschapsgeld verduisteren, nu hij en zijn familie directe banden hebben met de persoon die door de PS is gekenschetst als de spin in het web van corrupte personen op Curaçao, dat werd afgeschilderd als ‘de zwarte jetset’ van het eiland.

KFO wijst erop dat het Openbaar Ministerie (OM) in Arnhem, de Algemene Rekenkamer, het gerecht en KFO, die ook grondig onderzoek heeft verricht naar Tromp, het niet allemaal bij het verkeerde eind kunnen hebben.

Wat moeten de kiezers die op de PS hebben gestemd hiervan denken? Asjes moet niet vergeten dat de minister-president een voorbeeldfunctie heeft. Een minister-president moet ver weg blijven van alles dat de schijn van corruptie heeft. Nog erger, er moet hard worden opgetreden tegen iedereen die gemeenschapsgeld verduistert.”

Asjes heeft zelf een patroon laten zien van onbetrouwbaarheid, gebrek aan integriteit en corruptie, aldus KFO.

In deze kwestie is het niet relevant of de vrouw van Asjes de kwaliteiten heeft voor de functie. Het punt is dat zij nu deel uitmaakt van de bron van corruptie en dat tast de geloofwaardigheid aan van de minister-president, die een voorbeeldfunctie heeft.”

In zijn reactie op zijn Facebook-pagina stelt Asjes het te betreuren dat er weer pogingen worden ondernomen om zijn echtgenote in de media zwart te maken, op een manier die hij alleen als ‘laag bij de grond’ kan omschrijven.

Mijn echtgenote is een gekwalificeerde professional en net zoals iedereen heeft zij het recht om te solliciteren bij een of meerdere instanties om een baan te vinden en om haar loopbaan voort te zetten.”

 

Broon: Amigoe

2 Reacties op “KFO: Aanstelling vrouw Asjes is corrupte daad

  1. Als ze het net zo goed doet als met Taco Time dan denk ik dat Tromp haar beter de post kan laten rondbrengen.
    LOL, “Professional” net als (J)Asjes natuurlijk.

  2. Ze is voor hem aantrekkelijk, maar voor CBCS???.??

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *