KFO kiest tegenaanval

Sulvaran en Peterson trekken in rectificatiezaak alle registers open tegen Tromp

trompWillemstad – In reactie op de rectificatieeis van Emsley Tromp aan het adres van Fundashon Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO) hebben de drie advocaten die achter de stichting zitten – Eldon ‘Peppie’ Sulvaran, zijn kantoorgenoot Chester Peterson, en Anthony Eustatius – frontaal de tegenaanval gekozen.

Advertentie

Alle registers gingen open gisteren tijdens het kort geding van Tromp (als burger en niet als president van de Centrale Bank) tegen KFO, die hem in een persbericht in oktober 2013 had beschuldigd van corruptie, criminele handelingen en financiële malversaties met publiek geld.
Zo citeerden Sulvaran en Peterson uit een kennelijk persoonlijk, wellicht vertrouwelijk gesprek met procureur-generaal (PG) Dick Piar waarin Tromp ter sprake kwam.
Maar óók werd er gisteren een verband gelegd tussen de moord op parlementariër Helmin Wiels op 5 mei vorig jaar en Tromp.

,,Er waart een spook door Curaçao, het spook van de intellectuele daders van de moord op Wiels. Velen menen dat dit spook vandaag in deze zaal aanwezig is. Het is, immers, een feit, dat, naast ook andere geruchten, er, in ieder geval ook het hardnekkige gerucht in Curaçao de ronde doet dat de echte moordenaars van Wiels of de intellectuele beramers of financiers van die moord bij en rondom Tromp gezocht moeten worden.”

Zo stelt Peterson in de pleitnotitie in de rectificatiezaak.

,,De vraag zou gesteld kunnen worden of deze uitspraken jegens Tromp onrechtmatig zijn of niet,” vervolgde hij.

,,Wij menen dat noch voormelde uitspraken noch onze door Tromp gehekelde uitspraken in ons persbericht onrechtmatig mogen worden beoordeeld.”

Sulvaran en Peterson, die beiden bekend zijn als advocaat van loterijhouder Robbie dos Santos in de zaak Bientu en tevens als advocaat van ex-premier Gerrit Schotte (MFK) die sinds enige tijd als verdachte geldt, menen dat ‘er voldoende materiaal is voor een strafzaak’ tegen Tromp wegens ambtelijke corruptie.
Maar volgens hen durft of doet het Openbaar Ministerie (OM) niets:

,,De PG heeft in een onderhoud met de verdediging in zijn kamer in een andere strafzaak, op de vraag, waarom niets tegen Tromp wordt ondernomen ondanks de vele klachten van corruptie, geantwoord, dat het OM niks kan doen, omdat Tromp geen ambtenaar is. Die reactie was nogal laconiek. Aan hem is toen verteld dat dit een non-argument is. Hiermee erkende het OM zijn onmacht met de onjuiste boodschap, dat Tromp niet afdoende binnen kon worden bestreden.”

Aldus een ander deel van de pleitnota afkomstig van Sulvaran.
Tijdens de installatierede van nieuwe rechters op 16 augustus 2013 had PG Piar volgens hen ‘met gespierde taal’ zijn audiëntie voorgehouden dat ‘zwijgen corruptie helpt’ en dat ‘corruptie hard moet worden aangepakt’.

Sulvaran en Peterson: ,,Wij zijn het met dit alles eens. Dit is echter lippendienst aan normen en waarden welke de PG alleen selectief serieus neemt. Met de mond beleden dus. Een willekeurig vervolgingsbeleid en het beschermen van spinnen in het web als Tromp, is juist datgene wat hier op de eilanden de corruptie in stand houdt en bevordert.”

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *