KFO wil meer pleittijd

De KFO-advocaten Peterson (links), Sulvaran (midden) en Eustatius (rechts) afgelopen maandag op weg naar de rechtszaal. FOTO JEU OLIMPIO

De KFO-advocaten Chester Peterson (links), Eldon ‘ Peppie’ Sulvaran (midden) en Anthony Eustatius (rechts)  | FOTO JEU OLIMPIO

Willemstad – De advocaten van de politieke stichting Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO) Eldon ‘Peppie’ Sulvaran, Anthony Eustatius en Chester Peterson willen tijdens de behandeling van hun klachten meer pleittijd.Volgens het trio is de tijd die de Raad van Toezicht voor de Advocatuur heeft aangeduid niet afdoende.

,,De mededeling om, kennelijk wegens tijdgebrek, het pleiten te beperken, alsook producties/ bijlagen een stop op te leggen is niet alleen in strijd met het recht, maar ook niet wenselijk”,

aldus Sulvaran namens het drietal in een maandag verstuurd antwoord op de brief van 9 oktober van de Raad van Toezicht.

,,Wij kunnen niet beloven dat wij binnen de beperkte tijd, welke ons is gegund, onze pleidooien zullen kunnen afhebben.”

Verder herhaalt KFO dat zij de klachten aan hun adres nietontvankelijk vinden. De advocaten van de politieke stichting KFO vinden dat het de klagers te doen is om ‘reputatieschade met maatschappelijk effect’ aan te richten. Sulvaran herhaalt dat in zijn brief van maandag nogmaals:

,,Het lijkt erop dat klagers het boeiender vinden om een of ander nonsens verhaal over georganiseerde criminaliteit te houden, dan om de feiten waar het eigenlijk om gaat.”

Op 13 januari van dit jaar diende de deken van de Orde van Advocaten, Caroline Fiévez, een klacht in tegen Sulvaran. Fiévez baseerde haar bezwaar onder andere op de manier waarop advocaat Sulvaran zich in de rechtszaal had uitgelaten in de zaak van Emsley Tromp, directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten tegen KFO. Later kwam daar een klacht bij van burger Nardy Cramm. Ook zij heeft een klacht over de wijze waarop het trio zich uit in de rechtszaal. De behandeling van de klachten tegen de advocaten Sulvaran, Peterson en Eustatius zal plaatsvinden op 13 november vanaf 08.30 uur. De behandeling is openbaar.

Bron: Antilliaans Dagblad
Dossier: Fundashon Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO/FKO)

Een Reactie op “KFO wil meer pleittijd

  1. De maffia advocaten willen van alles….
    liefst onafhankelijkheid van Nederland.
    Dan kan het grote graaien beginnen.
    De bevolking is laag opgeleid en slikt het voor zoete koek.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *