Kijk | Venezuela heeft nu tweedaagse werkweek

Naomi Jansen | Gizmodo

Venezuela vlag

Venezolanen mogen nog maar twee dagen per week werken

Om de elektriciteitscrisis te lijf te gaan, mogen Venezolanen nog maar twee dagen per week werken.

Eerder deze maand kondigde de president van Venezuela, Nicolas Madura, in een televisietoespraak aan dat het land naar een driedaags weekend zou switchen. Hij hoopte zo de elektriciteitscrisis het hoofd te bieden. Maar blijkbaar lukt dit niet helemaal. Daarom meldde Madura dat niet alleen vrijdag een extra vrije dag is, maar ook woensdag en donderdag.

Toiletpapier is peperduur

Ja, je begrijpt het goed: de Venezolanen hoeven nu nog maar twee dagen te werken. Op maandag en op dinsdag. Een situatie die minimaal twee weken moet duren. De vrijdag hebben de bewoners van het land tot ten minste juni vrij. Madura heeft aan zijn bevolking beloofd dat ze de extra vrije dagen wel uitbetaald zullen krijgen.

‘Heerlijk’, horen we een paar mensen denken. Maar de Venezolaanse bevolking heeft daar een heel andere mening over. Na de toespraak van de president zijn er rellen uitgebroken in het land. Er kleven namelijk genoeg nadelen aan de maatregel: tijdens de vrije dagen mogen de inwoners bijvoorbeeld urenlang hun elektriciteit niet gebruiken. Ook zijn de winkels korter geopend en zijn simpele producten, zoals melk en toiletpapier, nauwelijks verkrijgbaar en daardoor behoorlijk duur.

Elektriciteitscrisis

De boosdoener van de elektriciteitscrisis is het klimaat. Het water in de reservoirs boven de hoofdstad Caracas is door de aanhoudende droogte en weerfenomeen El Niño zo geslonken dat de Guridam zijn werk niet goed kan doen. Bovendien is er geen geld om de stuwdam goed te onderhouden. Dit alles zorgt voor een stroomtekort van 60 procent.

Bronnen: Gizmodo

3 Reacties op “Kijk | Venezuela heeft nu tweedaagse werkweek

 1. Fred de Haas

  Wie een beetje de (nog ongecensureerde) Venezolaanse kranten volgt weet dat het de heer Maduro alleen te doen is om zodanig met de tijd te manipuleren (wie niet werkt kan ook bepaalde politieke processen niet tot een goed einde brengen) dat er geen tijd meer is om zijn afzettingsprocedure doorgang te laten vinden.
  Dit is geen complottheorie maar een kwestie van rekenen.

 2. Abraham Mossel

  Ik hoor die schreeuwers tuinkabouters Errol Cova, Nelson Pair en nog meer van dat consorten met Andy Godett voorop niet meer. Het smeergeld is op dus ook hun partij. Het smeergeld voor de MFK (lees Gerrit de Raaf) van de maffia gaat nooit op, de mafia zal en moet terug betaald worden hoe dan ook, en daar zal de pathologische beroeps leugenaar en tuinkabouter Gerrit de Raaf nooit van afkomen.Hij zal tot aan de laatste Euro zijn schuld terug moeten betalen, Veel succes Raaf.

 3. Joep Meloen

  Maar John Da Silva zag dat het goed was met zijn heilstaat.
  Lang leve Maduro niet waar ?
  Alles is de schuld van de VS.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *