Kijkje bij Dios Yudami

Houtbewerking is één van de activiteiten die geboden worden bij Dios Yudami. Op de foto enkele cliënten en hun begeleiders.

Houtbewerking is één van de activiteiten die geboden worden bij Dios Yudami. Op de foto enkele cliënten en hun begeleiders.

WILLEMSTAD — Op de Internationale Dag tegen Drugsverslaving en Drugssmokkel, opende het 24/7 inloopcentrum voor verslaafden Dios Yudami op Scharloo haar deuren voor het publiek.

Het inloopcentrum is onlangs verhuisd naar het oude Kranshi-gebouw in Scharloo. Verslaafden en daklozen kunnen zich hier onder meer douchen en scheren, eten, slapen, schone kleren en een knipbeurt krijgen. Zo worden ze van de straat gehouden, krijgen ze zorg en structuur aangeboden en wordt de overlast die ze op straat veroorzaken minder. Daarnaast hebben de cliënten ook een dagbesteding als landbouw.

Maar ook houtbewerking. Tuinstoelen en tuinflamingo’s die in een bloempot gezet kunnen worden zijn enkele van de producten die worden verkocht op de Facebook-pagina Arts & Crafts Curaçao.

Het thema dat de Verenigde Naties dit jaar heeft vastgesteld op deze Internationale Dag tegen Drugsverslaving, focust op gezondheid: ‘drug use disorders are preventable and treatable’ (stoornissen door drugsgebruik zijn te voorkomen en te behandelen).

Bron: Amigoe

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *