KKC-blog | Machtsstrijd Curaçao ontbrandt: Asjes en het verbod op illegale sms-loterijen

 • 6 juni 2014: Asjes en het verbod op illegale sms-loterijen. In het Antilliaans Dagblad vandaag: “Sinds de aankondiging van premier Ivar Asjes (Pueblo Soberano) medio vorig jaar dat er een einde zal worden gemaakt aan de sms-loterij omdat deze illegaal zou zijn, zijn er weinig vorderingen gemaakt.
  2014 06 05 - Minister President Ivar Asjes

  Volgens Ivar Asjes denken hij en zijn partij (PS) dat onthullingen van Wiels over corruptie en witwaspraktijken bij de illegale loterijen hem (Wiels) –letterlijk- de kop hebben gekost. Desondanks boycot de Minister President de door hemzelf aangekondigde handhavingsmaatregelen. Foto | Notisia360

  De zaak is op dit moment nog status-quo,” zo liet Asjes gisteren tijdens de wekelijkse persbijeenkomst van de ministerraad in Fòrti weten. In juli 2013 liet Asjes zich fel uit over de sms-loterij op Curaçao die door loterijmagnaat Robbie dos Santos van Robbie’s Lottery werd gebruikt. De premier liet weten dat de sms-loterij op Curaçao illegaal is. “Het vindt plaats maar er is nooit een vergunning voor gegeven. Daarom heeft deze regering besloten om er een eind aan te maken”, aldus de minister-president toentertijd, die zijn besluit zou hebben gebaseerd op juridische adviezen van de overheid. Via s in de media, waaronder ook in deze krant, kondigde Asjes vorig jaar per 1 november 2013 dan ook een verbod op de sms-loterij aan. In oktober 2013 liet Asjes vervolgens weten dat het aangekondigde verbod niet zo permanent en strikt zou zijn als hij eerder aankondigde. Er lag een conceptbeleid op tafel om deze vorm van loterij via de sms toch nog te kunnen hanteren. Asjes liet gisteren weten dat dit conceptbeleid in december 2013 door de ministerraad is aangehouden voor overleg binnen de coalitie. Sindsdien ligt de zaak stil. Tot het verbod van vorig jaar werkte Robbie’s Lottery al jaren samen met overheidstelecommunicatiebedrijf UTS om het kopen van nummers via sms mogelijk te maken.” Do we need to say more?

 • Ok dan. Onze vrijheid van meningsuiting. Komtie: ….  Lees meer…

Een Reactie op “KKC-blog | Machtsstrijd Curaçao ontbrandt: Asjes en het verbod op illegale sms-loterijen

 1. Wat een draaikont. die Asjes….
  hoeveel nafs heeft hij ontvangen van Dos santos?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *