KKC-blog | Machtsstrijd Curaçao ontbrandt: ‘Daar gaat onze lieve Heer God over’

 • 15 maart 2015. Een hikblog tussen 2 serieuze gokblogs door. Zoals u weet verkeert na Kabinet Schotte ook Kabinet Asjes vrijwel doorlopend in crisis. Prangende witwasbelangen van de goksector, gepaard een snel groeiende mate van corruptie binnen het landsbestuur, een ondermijnende criminaliteit, angst en onduidelijkheid onder de bevolking en een daardoor
  Pa Stechi- Ivar Asjes-12

  Meanwhile in the VDC screeningroom on the $$$ scale, Ivar Asjes states: “Cocochi and Romer say I passed the test” | Cartoon: MitarBlanki

  hard achteruithollende economie spelen hierin een hoofdrol. Tel daarbij het enorme wanbestuur op, met name binnen Asjes’ eigen partij Pueblo Soberano en de PS-portfolio’s onderwijs, sport, gezondheidszorg, sociale zorg. En niet te vergeten de onder zijn eigen departement Algemene Zaken disfunctionerende schijnveiligheidsdienst VDC en GevMin Marvelyne Wiels. De meest onbeminde Minister President ooit was al nimmer door het volk gekozen met zijn 843 stemmen; algemeen wordt aangenomen dat schoonpa en casinobaas Cocochi Prins Asjes’ plek op de 2e plaats van de Pueblo Soberano lijst heeft ingekocht voor 500.000 nafls aan ‘partijfinanciering‘, om daarna met zijn andere gokvriendjes nummer 1 van de lijst te laten afschieten op Marie Pampoen (video). Sausje valsheid in geschrifte erover van rechterhand en meestervervalster Marvelyne Wiels, afgeblust met wat mistig sterrenstof van formateur mr. Glenn Camelia, afgetopt met een in gokpolitieke zin ‘positieve’ VDC screening, dat maakte Asjes MP naar menige mening van menig burger. Maar de notoire jobhopper kan niet eens een publieke speech doen in eigen land (of sede) omdat hij voortdurend door zijn ‘kerido pueblo‘ wordt uitgejoeld. En hoewel Camelia inschatte dat deze coalitie 8 jaar zal zitten, denken de burgers van Curacao en eigen partijleden daar duidelijk anders over. Wellicht daarom vertoeft de frauderende ex-Gedeputeerde en beruchte ex-Statendictator graag in buitenlanden Tortola, Nederland en België, waar hij nog kan rekenen op een onwetende glimlach en een warme hand.

 • Tegen deze achtergrond organiseert Unesco momenteel voor onze journalisten een aantal masterclasses in het kader van de Media Development Programme Curaçao. Met behulp van doorwrochte trainingen van de meest kritische vakjournalisten wordt Curaçaose pers stevig gecoached op het stellen van assertievere vragen. Volksjournalist Yves Cooper bracht de workshop in de praktijk en leverde dit weekende zijn proefproject ‘regeren van dag tot dag’ op. Giert u even met ons mee? Weten we niet of het aan de kritische vraag van journalist Cooper lag ofwel aan de tranentrekkende reactie van de MinPres, alswel het momenteel politiek trendy buzzword ‘God‘ erbij, maar Yves’ Youtubevideo ging vrijwel onmiddellijk viral. Zowel in Nederland als Sint Maarten en Curacao. Nou weten we natuurlijk niet hoe Unesco trainster Marian Spier over dergelijke vraagstellingen denkt, maar in de ogen van het KKC-blogteam verdient Cooper de Gouden KKC-Griffel. Met een 10+. Pabien Yves. Lees meer…

14 Reacties op “KKC-blog | Machtsstrijd Curaçao ontbrandt: ‘Daar gaat onze lieve Heer God over’

 1. @KKC-redactie
  bij herlezing van uw commentaar:
  PS: Wilsoe en slippendragers ? (en Asjes natuurlijk)
  MAN: Cooper en slippendragers ?
  PNP:Davelaar en slippendragers ?
  I TIM Mango : Wiels en slippendragers ?
  PAR : ex Sulvaran ? ( Leeflang heeft niet voor niets deze partij verlaten).
  Gunt u het mevrouw Leeflang echt met deze deze partijen samen te moeten werken?U kent toch als geen ander hun huidige gekonkel,hun huidige malversaties en hun verleden? Een eventueel ,al dan niet vrijwillig, vertrek van de personen zal de de partijlijn niet veranderen. ( wie wordt ook al weer als opvolger van Cooper genoemd…..).
  Eigenlijk wordt m.i. hiermede het echec van de politiek en de deplorabele bijna uitzichtloze situatie van het eiland aangetoond.

 2. Naar mijnn mening zal er bij een volgende verkiezing ook niet veel veranderen.
  De maffiafamilies zijn al ruim 40 jaar aan de macht en ze zijn net pitbuls.
  eenmaal beet laten ze niet snel los.
  Alleen als er vanuit Nederland een delegatie juristen/rechters en opsporingsambtenaren komen, kan er misschien wat gebeuren.

  Met onze huidige OM/Politie/Politiek/Rechters zal het blijven zoals het is….
  Ze pikken allemaal een korreltje mee en zullen niet snel toegeven hoe fout ze zjn.
  Een grote vriendenkliek, die alleen zichzelf wil verrijken!!!

 3. Best KKC-team,
  dank voor uw uitgebreide antwoord! Zeer gewaardeerd !
  Hoop op een beter leven is altijd goed voor de moraal.
  Ik blijf echter van mening dat de politieke en maatschappelijke ,niet al te beste, cultuur zo is ingesleten dat bij nieuwe verkiezingen de situatie nauwelijks zal verbeteren. Ook de corruptieve krachten achter de politiek zijn zo sterk en wijdverbreid ( we kennen de namen maar er zijn geen tegenkrachten; ook bij de justitiële keten kun je vraagtekens zetten)dat iedereen naar hun pijpen zal moeten dansen. En als iemand dat niet doet dan weten we helaas inmiddels wat er gebeurt.
  Overigens ben ik ook van mening dat het weliswaar na 10-10-10 heel snel veel verder bergafwaarts met het eiland is gegaan maar dat de opeenvolgende kabinetten/Staten/politieke partijen tot 2010 ook niet uitblonken in het verheffen van de bevolking in de vaart der volkeren!
  De situatie die we nu hebben is een culminatie van decennia lang weloverwogen desastreus beleid.
  Maar ik hoop uiteraard dat ik ongelijk krijg….
  groet, Bruno

  ps Keep up your good and VERY IMPORTANT work !

 4. Redactie Curacao

  Beste Bruno, dat is een goede vraag en we hebben hier even lopen discussieren. Ja de toekomst valt nooit helemaal te voorspellen. Vanuit onze eigen vragen aan volslagen vreemden in willekeurige supermarkten en bij onze sneks, alswel de geluiden binnen ons informatienetwerk, weten wij dat er een Kabinet Stanley Betrian II klaarstaat mocht deze regering vallen. Gelukkig hebben we daarmee een valnet. Verder staat we politiek best neutraal, vooruit MFK willen we allemaal niet meer. Wij bepalen het stemgeluid niet. Maar als wij goed luisteren, hoort elk lid maar 1 favoriet: Leeflang. Zoals het er nu voor staat denken wij dus dat zij en haar team hoog tot zeer hoog zullen scoren. Het zou fijn zijn als dat een variatie van kleinere partijen bij zouden kunnen, een PAIS, PNP, PS en MAN zetel moet nog wel haalbaar lijken, misschien I Tim Magno ook 1 en PAR 2? Maar dan wel als basis samenwerken en elkaar aanspreken op zwakheden of rare en tweede agenda’s. Maar hoe dan ook, de verdelingen kunnen natuurlijk binnen een maand weer anders liggen. Het is daarom erg moeilijk te voorspellen. Zelfs polls kunnen overnight compleet wijzigen. Maar op een gegeven moment kunnen we gewoon beter niet blijven hangen in hetzelfde uit angst voor het onbekende, is onze (gemeenschappelijke) mening hier. Maar again, dat bepalen wij niet en willen we ook niet bepalen. Wij verzamelen, onderzoeken, analyseren en informeren naar eer en geweten onze trouwe lezers gewoon zo goed mogelijk, en geven daarbij onze mening. Dat is waarom blogs bestaan. Zodat iedereen een eigen mening kan vormen. Fouten maken we ook, en voorspellingen kunnen andere wendingen nemen. Maar om in deze situatie te blijven hangen uit angst voor het onbekende lijkt ons geen gezonde zaak. Altijd zullen er bekenden opstaan die wel goed willen voor het volk en die we kennen, daar zijn we van overtuigd. Hopende de vraag zo goed mogelijk beantwoord te hebben, danki,

  Met vriendelijke groeten, het KKC-blogteam

 5. Abraham Mossel

  Wat een mooi op waarheid getekende cartoon, vooral die navel waar iedereen aan mag mee zuigen? als het hem uitkomt wel te verstaan??.

 6. KKC-team:
  in reactie op uw reactie aan Jerry:
  wat denkt het KKC-team dat er zou gebeuren als het kabinet Asjes valt?
  Komen er dan uit allerlei spelonken vele begaafde,integere,partijloze mensen tevoorschijn die een kabinet gaan vormen ?
  Welnee, vele bekende gezichten van de bekende partijen zullen gewoon weer terugkeren en eventuele nieuwe gezichten zullen ook weer komen uit PAIS, PS, PAR MFK etc etc. die gewoon de bekende partijlijn dienen te volgen. Uiteraard zal de aanhang van de ene partij afkalven en die van een andere partij toneemen maar per saldo zal er niets ten goede keren. Kans dat het (weer) slechter wirdt is zelfs groots aanwezig Zeker ook gezien het feit dat de werkelijke machthebbers achter de pol. partijen niet veranderen.
  Gaarne uw mening.

 7. @Arend; Ook het KKC Blog Team hoopt op een goede afloop van de verkiezingen. De MFK zal vermoedelijk NIET meer aan de macht komen en zelfs niet in de Staten. Hun leider (en enkelen meer van de MFK) zal tegen die tijd zeer waarschijnlijk een kamertje hebben in Hotel Bon Futuro. Ook wij vragen ons nog steeds af waarom die Schotte nog met een glas hard gezicht aanspraak kan maken op een zetel. Met een beetje geluk zal ook mevr. Wiels een comfortabele plek krijgen naast Gerrit in Hotel Bon Futuro. Met de aanstaande verkiezing zullen er inderdaad een paar partijen stevig gaan inleveren en zal vermoedelijk de lijst Leeflang veruit de grootste partij worden. We zien haar wel samenwerken met kleintjes met een hart voor Curacao. Het voordeel van die combinatie is ook dat gezondheidszorg, onderwijs, milieu, sport, pensioenen en sociale zorg weer de nodige aandacht krijgen, en rust en orde terugkeert op het eens zo Dushi Curacao. Dan trekt de economie vanzelf weer bij.

 8. Redactie Curacao

  Beste Jerry,

  Dank voor je reactie. Een bewijs is pas bewijs als de rechter dat als zodanig beoordeeld. Wij zijn bloggers, geen rechtbank of een Openbaar Ministerie. Wij schrijven een mening zonder agenda of afhankelijkheden, die we baseren op artikelen uit derden media, informatie uit ons netwerk, feiten en rekenwerk, waarna we verwijzen in de links. Om zoveel mogelijk duidelijkheid en informatie te delen die ons ter beschikking staat. Die mening kan je delen of afwijzen of gewoon niet lezen, wat je wil. En in onze opinie heeft de tijd van pappen en nathouden reeds teveel schade opgeleverd. En dat het zo slecht niet gaat, delen we niet, als we luisteren naar onze omgeving is het nog niet eerder zo slecht geweest als nu. Het scenario wat jou het beste lijkt, delen we, gezien het bovenstaande ook niet. Gelukkig staat een mening nog altijd vrij.

  Met vriendelijke groeten,
  Het KKC blogteam

 9. Wie van de 7 kabinetsleden en 21 Statenleden zijn/is van 100% onbesproken gedrag en 100% integer ? Dus nu en in het verleden wars van zelfverrijking , corruptie, nepotisme, vriendjespolitiek etc. etc ? En hoeveel van de deze personen bewegen zich niet al jaren in een of ander (overheids-) functie rond dit machtscentrum? Namen graag.
  Bovendien zullen eventuele nieuwkomers lid zijn van bestaande politieke stromingen waaruit de huidige ” volksvertegenwoordigers” ook voortkomen. Dus daar valt ook niet veel van te verwachten. 28 onafhankelijke vertegenwoordigers ( een zakenkabinet en een ” zaken-Staten” ) is helaas een utopie.

 10. Ik hoop van harte dat het KKC Blog team gelijk heeft, maar ben bang van niet.

  Niettemin is KKCuracao inmiddels een van de weinige integere en positief kritische media geworden en van mij alle respect daarvoor.

  Keep up the good work, ook als het door weinig beschaving gehinderde volk van Curacao straks, al dan niet in ruil voor een Black Berry of Red Label, MFK stemt. Hun alternatieven zijn trouwens beperkt. PAR is op sterven na dood, PNP gaat aan interne strijd ten onder, PAIS is de grootste teleurstelling van de afgelopen verkiezing gebleken en PS in met lieden als Wilsoe en Fraudelyne Wiels ook een no go bij de stembus.

  Mijn hoop is gevestigd op de lijst Leeflang.

 11. jerry kirindongo

  Het lijkt mij dat het beste om deze regering zijn werk af te laten maken en het nu eens met een positieve kant eea te bekijken.
  Zo beroerd gaat het niet en alle mogelijke suggesties mbt maffia zijn vooralsnog niet bewezen ook niet in dit BLOG. Het zou jullie sieren om eens met bewijzen anders is het stemmingmakerij.
  Uitkomst van nieuwe verkiezingen zijn onzeker en leveren weer veel meer gedoe op.

 12. Helaas is het voorspellend vermogen van het KKC-blogteam beperkt van waarde.
  Reeds een half jaar (?) geleden werd voorspeld dat het kabinet Asjes op korte termijn zou vallen en dat Bertrian II zich al in de coulissen warm zou lopen. Maar helaas Asjes zit er nu nog . Ik vermoed ook dat de werkelijke machthebbers op de achtergrond dusdanig veel personen /vertakkingen betreffen dat zij het in alle haarvaten van het eiland bepalen wat er gebeurt en dat een integere kabinet /Staten in ieder geval de eerstkomende 25 jaar niet in het vat zit.

 13. Redactie Curacao

  Beste Edwin,

  Dank voor je reactie. We denken dat nagenoeg niemand meer op Schotte zal stemmen en dat hij bovendien binnenkort enkele jaren achter het streepjesbehang verdwijnt. De KKC redeneert liever niet vanuit angst, maar visualiseert een interim-kabinet op weg naar nieuwe eerlijke verkiezingen, i.p.v. dat we nog langer op dezelfde manier met de huidige corruptielevels onder het huidige schrijnende gokbestuur moeten doormodderen. Wij denken dat zachte heelmeesters stinkende wonden maken die we nu steeds dieper voelen, die uitzichtloosheid veroorzaken. Dat is wat we horen in de straat. Wie het volk dan kiest, is niet aan ons, als diegene(n) maar op goed draagvlak onder de burgers kan/kunnen rekenen.

  Met vriendelijke groeten,
  Het KKC blogteam

 14. Op Asjes valt het nodige aan te merken, maar wilt u MAVO3 frauder Schotte terug met in zijn kielzog de hielenlikkers privefotoslaaf Ramsay Soemanta en sprekend mantelpak Stella van Rijn?

  Om nog niet te spreken van de bobo van Boca Sami (veroordeeld voor winkeldiefstal en meineed) Constantia en Jamoloodin in zijn zigeunerkoningmaatpakken?

  Nee, laat Asjes maar rustig zitten tot we iemand kunnen vinden die 100% integer is. Maar waar vind je die op deze rots?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *