KKC-blog | Machtsstrijd Curaçao ontbrandt: Pandora’s UTS-box (3)

 • 6 juni 2014: Asjes en het verbod op illegale sms-loterijen. In het Antilliaans Dagblad vandaag: “Sinds de aankondiging van premier Ivar Asjes (Pueblo Soberano) medio vorig jaar dat er een einde zal worden gemaakt aan de sms-loterij omdat deze illegaal zou zijn, zijn er weinig vorderingen gemaakt.
  2014 06 05 - Minister President Ivar Asjes

  Volgens Ivar Asjes denken hij en zijn partij (PS) dat onthullingen van Wiels over corruptie en witwaspraktijken bij de illegale loterijen hem (Wiels) letterlijk de kop hebben gekost. Desondanks boycot de Minister President eigenhandig de door hemzelf aangekondigde handhavingsmaatregelen.

  De zaak is op dit moment nog status-quo,” zo liet Asjes gisteren tijdens de wekelijkse persbijeenkomst van de ministerraad in Fòrti weten. In juli 2013 liet Asjes zich fel uit over de sms-loterij op Curaçao die door loterijmagnaat Robbie dos Santos van Robbie’s Lottery werd gebruikt. De premier liet weten dat de sms-loterij op Curaçao illegaal is. “Het vindt plaats maar er is nooit een vergunning voor gegeven. Daarom heeft deze regering besloten om er een eind aan te maken”, aldus de minister-president toentertijd, die zijn besluit zou hebben gebaseerd op juridische adviezen van de overheid. Via s in de media, waaronder ook in deze krant, kondigde Asjes vorig jaar per 1 november 2013 dan ook een verbod op de sms-loterij aan. In oktober 2013 liet Asjes vervolgens weten dat het aangekondigde verbod niet zo permanent en strikt zou zijn als hij eerder aankondigde. Er lag een conceptbeleid op tafel om deze vorm van loterij via de sms toch nog te kunnen hanteren. Asjes liet gisteren weten dat dit conceptbeleid in december 2013 door de ministerraad is aangehouden voor overleg binnen de coalitie. Sindsdien ligt de zaak stil. Tot het verbod van vorig jaar werkte Robbie’s Lottery al jaren samen met overheidstelecommunicatiebedrijf UTS om het kopen van nummers via sms mogelijk te maken.” Do we need to say more?

 • Ok dan. Onze vrijheid van meningsuiting. Komtie: De UTS sms-loterijen genereren maandelijks een gemiddelde omzet van 2 miljoen nafls. Zonder toezicht en zonder belastingen te betalen, omdat ze illegaal zijn. Elke maand dat wetshandhaving wordt gerekt, is winst. Onze simpele rekensom: vanaf juli 2013 is 10 maanden x 2 miljoen = 20 miljoen nafls. Dat is exclusief de reeds verdiende sms-loterij praktijken sinds 2008. In totaal vanaf januari 2008 tot heden (76 maanden) x 2 miljoen = 1.340.000.000 nafls omzet op sms-loterijen. Dit is exclusief de omzetten uit andere loterijen: 6 jaar x 60M + 60% per jaar aan illegale buitenlandse loterijen. Te lezen als indicatie. Batende partijen: zakenpartners Robbie dos Santos en Francesco Corallo, UTS/KPMG en banken. Faciliterende partijen: diverse politici en advocaten.
  V.l.n.r. : mr. Chester Peterson (KFO), Nasser El Hakim (ex-MinEcon-MFK), ex-MinPres Gerrit Schotte (MFK), Francesco Corallo (BetPlus), Robbie dos Santos (partijfinancierder, lotterybaas), Paul de Geus (UTS), ex-MinJus Elmer ‘Kade’ Wilsoe (PS), mr. Eldon ‘Peppie’ Sulvaran (KFO), MinPres Ivar Asjes (PS)

  De witte was van Curaçao: batende partijen van de illegale (sms)loterijen zakenpartners Robbie dos Santos en Francesco Corallo, UTS, KPMG, hun bank. Faciliterende partijen: diverse advocaten en politici, die deze illegale belangen dienen. Vervang Hakim door Jamaloodin.

  Precies de praktijken, waar Helmin Wiels een einde aan wilde maken, toen hij werd geliquideerd. Wij dachten aan Asjes’ uitspraken in EenVandaag, enkele dagen na de moord op Helmin: “Volgens Asjes denken hij en zijn partij dat onthullingen van Wiels over corruptie en witwaspraktijken bij de illegale loterijen hem (Wiels) –letterlijk- de kop hebben gekost.” Daarna vlogen onze gedachten terug naar de woorden van de hoge bestuursambtenaar op 25 mei (onder): “Voor de bühne wordt een verdeeldheid geëtaleerd maar in werkelijkheid hebben ze allen dezelfde bazen.” Onze mening: na de moord op Helmin Wiels: MFK/MAN/PS/KFO = UTS/KPMG/Banken/Dos Santos/Corallo. Helmin? Luister naar Ivar’s (video) corruptie en witwaspraktijken bij de illegale loterijen. Die stond in de weg. Lees meer…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *