Klacht Gario gegrond verklaard

Quinsy gario-arrestatie

Klacht Gario gegrond verklaard

CURAÇAO – Twee actievoerders die in 2011 in Dordrecht werden gearresteerd bij de intocht van Sinterklaas zijn ten onrechte aangehouden. De politie heeft bij hun aanhouding disproportioneel geweld gebruikt. De Nationale Ombudsman heeft de klachten die het duo, onder wie Quinsy Gario, had ingediend gegrond verklaard.

Het tweetal voerde actie met een spandoek en droeg T-shirts met de tekst ‘Zwarte Piet is Racisme’. Toen de politie hun vroeg weg te gaan, weigerden ze. Vervolgens werden de actievoerders aangehouden, waarbij ze zich verzetten. Op het politiebureau werd het tweetal verhoord en onheus bejegend, schrijft de ombudsman deze week in een rapport.

Ombudsman
De Nationale Ombudsman vindt dat de politie de twee nooit had mogen wegsturen of oppakken. Ook heeft de politie gehandeld in strijd met het recht op persoonlijke vrijheid en hebben de agenten het recht op vrijheid van meningsuiting onvoldoende gerespecteerd.

Racistisch reliek
Het was een van de eerste keren dat de op Curaçao geboren Gario ten strijde trok tegen Zwarte Piet. De knecht van Sinterklaas is volgens hem een racistisch reliek. Gario is sindsdien jaarlijks in het nieuws met zijn protesten.

Bron: Versgeperst

Een Reactie op “Klacht Gario gegrond verklaard

  1. Fijn voor hem. Als hij nu ook nog begrijpt dat zwarte Piet een voortzetting is van Germaanse gebruiken van 4000 jaar geleden , dan wordt het tijd dat hij Sinterklaas en Zwarte Piet zijn excuses aanbiedt voor de aangedane overlast.
    Hij kan dan tevens de Nederlandse media danken voor het continue platform wat het werd geboden om zijn onzin wereldkundig te maken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *