Klacht MIR tegen OM

Openbaar MinisterieWillemstad – Movementu Independentista Revolushonario (MIR) bereidt een aanklacht voor tegen het Openbaar Ministerie en de procureur-generaal om het OM te dwingen onderzoek te doen naar de aangiften tegen Emsley Tromp en alle andere delicten in de zaak van Tromp tegen Kòrsou Fuerte Outónomo (KFO). Dat heeft MIR bekendgemaakt.

Advertentie

In een verklaring schrijft de MIR dat bij de behandeling van de zaak die Tromp (directeur van de Centrale Bank, red.) aanspande tegen de KFO naar voren is gekomen ‘dat er meer dan voldoende bewijs is om Tromp strafrechtelijk te vervolgen’.
Met de verklaring wil de MIR publiekelijk haar steun betuigen aan de KFO en in het bijzonder aan advocaten Peppie Sulvaran, Chester Peterson en Anthony Eustasia.

,,De MIR streeft net als de KFO de onafhankelijkheid na, is voorstander van vrijheid en sociale rechtvaardigheid in het land en verwerpt als zodanig alle Koninkrijkswetten categorisch.”

De directeur van de Centrale Bank heeft, zoals de advocaat van de KFO dat tijdens de rechtszaak naar voren bracht, zich aan een aantal delicten schuldig gemaakt, zo stelt de MIR.

,,Feit is dat Tromp al langere tijd verdacht wordt van corruptie, er zijn verschillende aangiften tegen zijn persoon, maar tot op de dag van vandaag heeft het OM het niet nodig gevonden om deze in behandeling te nemen.”

Volgens de MIR investeerde het OM miljoenen om een fiscaal delict van Robby dos Santos van Robbies Lottery te onderzoeken.

,,Er moet ook geld zijn om forensisch onderzoek te doen naar de oorsprong en de bestemming van alle miljoenen die door de handen van Emsley Tromp gingen in zijn functie van directeur van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten.”

De MIR wil weten hoe Tromp de 3 miljoen besteedde die hij naar verluidt van Banco di Caribe leende.

,,Het is bekend dat ongeveer 800.000 in het pensioenfonds van Emsley Tromp is gestort. Maar wat is er met de resterende 2,2 miljoen gebeurd?”

Afgezien daarvan wil de MIR ook weten wie de 8,2 miljoen uit de fondsen van de Centrale Bank in de om het Traject voor de Staatkundige Structuur en de campagne voor Sí tijdens het referendum van 2009 te financieren.

,,Feit is dat dit geld op geen enkele begroting van de Antillen noch Curaçao wordt opgevoerd.”

De vraag wordt ook opgeworpen wat er gebeurde met de 60 miljoen die betrokken werd uit de 300 miljoen aan obligaties die de Centrale Bank uitgaf op de rekening van Aqualectra.

,,Feit is dat Aqualectra alleen 240 miljoen ontving, Waar is de resterende 60 miljoen gebleven?”

Bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *