Klacht tegen KFO-advocaten: ‘aanzet tot haat en geweld’

orde van advocatenCURAÇAO – De klacht tegen ‘Peppie’ Sulvaran van de Orde van Advocaten gaat door. Daarnaast zien Sulvaran, Chester Peterson en Anthony Eustatius ook een nieuwe klacht tegemoet. Nardy Cramm diende deze week een klacht in bij de Raad van Toezicht tegen de drie advocaten, bevestigt ze tegenover Versgeperst.com.

Advertentie

Cramm: “Als burger vind ik het schokkend en ongepast dat advocaten politiek en contrastrategieën bedrijven ten bate van de verdediging van hun cliënten buiten de rechtszaal, middels het aanzetten tot haat, geweld, racisme en discriminatie”. Cramm, in het dagelijks leven onderzoeker, vermoedt dat de drie advocaten van stichting Kòrsou Fuerte i Outónomo (KFO) hele andere bedoelingen hebben.

Zij en hun aanhangers willen de justitiële en financiële rijksconsensuswetten vernietigen ten bate van partijfinanciers. Niet het bedrijven van advocatuur, maar achterliggende belangen spelen een hoofdrol bij hun doen en laten, denkt ze.

‘Rot op!’
De klacht bestaat uit een puntsgewijze opsomming van diverse uitlatingen van het genoemde trio advocaten, waarbij Cramm haar grieven kenbaar maakt. Zo zit het de klager dwars dat Fiévez door Peterson en Sulvaran voor ‘achterbakse racist’ wordt uitgemaakt en wordt opgeroepen om “het liefst spoorslags zowel de Orde als Curaçao te verlaten’. Voor racisten zoals jij hebben wij hier in Curaçao geen plaats. Onze oproep aan jou luidt dan ook: rot op!!”. In de perceptie van Cramm is hier sprake van racisme, discriminatie en haat jegens zowel een persoon als een bevolkingsgroep. Ze noemt de stroom publicaties van de KFO-advocaten ‘manipulatief, grievend, beledigend, lasterlijk, smadelijk en opruiend’.

Geweld
De advocaten laten niet na om te dreigen met geweld, stelt Cramm. “De strijd die gevoerd is tegen de zwarte elite die het eigen volk heeft verraden. En als wij onze zin niet krijgen is geweld de enige optie”, zo lieten de drie al eerder weten. KFO verzet zich vooral tegen de consensusrijkswetten en het financieel toezicht op het eiland. En als die twee zaken niet worden geschrapt, “dan kan dit van het ene moment op het andere omslaan in geweld. Want dan is geweld de enige mogelijkheid om onze ‘dingen’ terug te krijgen”, zo stelden de drie advocaten. In de ogen van Cramm wordt onder terrorisme verstaan dat een groep dreigt met geweld of dat daadwerkelijk uitvoert. Ze vindt dat de stichting KFO kenmerken van een terreurorganisatie vertoont, schrijft ze.

Bron Versgeperst

 

Klacht OvA Nardy Cramm

0 Reacties op “Klacht tegen KFO-advocaten: ‘aanzet tot haat en geweld’

  1. deze dame verdient de prijs Solo di Oro of de MCB prijs voor durf, doorzretting en integriteit. Petje af!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *