KLM moet compensatie betalen bij vertraging

KLMWILLEMSTAD — De Europese regels voor compensatie bij vertraging op vluchten van en naar Europa zijn ook van toepassing voor inwoners van de Caribische eilanden van het Koninkrijk.

De rechtbank heeft op 8 april een belangwekkende uitspraak gedaan in een zaak van de passagier Arend de Winter, tegen de luchtvaartmaatschappij KLM.
De Winter, die van beroep advocaat is, had KLM om de door de EU vastgestelde vergoeding gevraagd wegens een vertraging van 25 uur op een vlucht van Curaçao naar Amsterdam in 2010. De luchtvaartmaatschappij weigerde de compensatie echter te betalen, omdat de EU-verordening op Curaçao niet geldig zou zijn en omdat er sprake was van overmacht wegens een technisch mankement aan het vliegtuig.
De raadsman heeft daarom een rechtszaak tegen de luchtvaartmaatschappij aangespannen bij het Gerecht op Curaçao.

De rechter heeft alle verweren van KLM afgewezen en heeft de luchtvaartmaatschappij veroordeeld tot betaling van de door de EU vastgestelde vergoeding en de proceskosten.
Dit betekent dat de luchtvaartmaatschappij ook de claims van inwoners van de Caribische eilanden van het Koninkrijk zal moeten honoreren.
Passagiers op vluchten van en naar Europa, die te maken krijgen met een vertraging waarbij zij hun eindbestemming drie of meer uren na de oorspronkelijke geplande aankomsttijd bereiken, kunnen tot 600 euro van de luchtvaartmaatschappij claimen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *