Koeiman werkt aan oplossing voor FKP

Huursubsidie komt op begroting’

WILLEMSTAD — De 13,2 miljoen huursubsidie die in eerste instantie niet in de conceptbegroting 2013 was opgenomen, zal alsnog worden opgevoerd. Dit bevestigt minister Hensley Koeiman (Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, MAN). Het begrote bedrag ontbrak, tot grote bezorgdheid van woningbouwstichting FKP, op de begroting 2013, maar volgens Koeiman wordt dit alsnog gecorrigeerd.

Koeiman had gisteren een onderhoud met de sector Sociale Ontwikkeling over deze zaak. De minister benadrukt in een reactie dat het wel om heel veel geld gaat.
Hij maakt zich dan ook sterk voor een evaluatie van de criteria om in aanmerking te komen voor huursubsidie op het eiland.
Volgens de minister dienen er, als de overheid zoveel geld aan huursubsidie betaalt, duidelijke criteria te zijn om in aanmerking te komen.
Koeiman kon gistermiddag na de vergadering nog niet aangeven wanneer de vereiste 13,2 miljoen voor huursubsidie weer op de begroting zal komen te staan.
Hij kondigde aan dit zo snel mogelijk te realiseren. In een reactie stelt FKPdirecteur Arthur Con, die gisteren zijn bezorgdheid uitsprak over het uitblijven van het genoemde bedrag op de begroting voor volgend jaar, geen enkel probleem te hebben met een evaluatie van de criteria om in aanmerking te komen voor de huursubsidie.
Hij geeft aan dat FKP al geruime tijd in gesprek is met Soaw over evaluatie van deze criteria voor huurders van FKP-woningen of woningen die van de overheid zijn en die door de woningbouwstichting worden beheerd .
De huursubsidie wordt uitgekeerd aan de hand van een tabel waarbij rekening wordt gehouden met het inkomen van de (potentiële) huurder.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *