Komunikado di Prensa Rio Canario

P B S V o o r u i t !

Een vereniging zonder rechtspersoon met als doel: 2 PC’s per klaslokaal voor de Prins PBSBernhardschool te Rio Canario contact: ace@suares.com, 678 00 60

 

 

Systeembeheerders testen vrijwillig computers Prins Bernhardschool Zeven systeembeheerders stelden hun tijd beschikbaar om de Prins Bernhardschool te helpen met het testen en sorteren van oude, gedoneerde computers.
In de loop der jaren heeft de school via diverse donaties een aantal computers verzameld, die ingezet moeten worden in de lessen.
Deze computers werden getest op bruikbaarheid en er werd een inventarisatie gemaakt van ontbrekende onderdelen zoals geheugen, harddisk of schermen.
De groep stelt zich ten doel voor 1 april dit jaar minimaal 2 computers per klas te plaatsen.
De Prins Bernhardschool maakt zich sterk voor het gebruik van ICT in de klas, en heeft een computerlokaal, dat echter niet gebruikt kan worden omdat er gebrek is aan klaslokalen.
Ook is de school een pilot-school die de One Laptop Per Child (OLPC) gebruikt.
De directeur van de school, Dhr. Leonora, maakt zich al jaren sterk voor meer ICT in de klaslokalen, maar door geldgebrek is dit nog niet gelukt.
De volgende fase in het project is het aanleggen van een netwerk door de hele school, bekostigd door donaties van bedrijven en personen.

Einde Perbericht – Fin di Komunikado di Prensa

Enkele systeembeheerders en het hoofd van de PrinsBernhardschool (derde van rechts) tijdens het sorteren en testen van gedoneerde computers.

Enkele systeembeheerders en het hoofd van de Prins
Bernhardschool (derde van rechts) tijdens het sorteren en testen van gedoneerde computers.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *