Koning beëdigt Gouverneur Curaçao

banner koninklijk huisRVD, nr. 293: Zijne Majesteit de Koning heeft maandagmiddag 4 november op Paleis Nooreinde mevrouw L.A. (Lucille) George-Wout beëdigd tot Gouverneur van Curaçao.

Sinds het vertrek van Gouverneur Frits de los Santos Goedgedrag in november 2012 heeft Curaçao een waarnemend Gouverneur gehad. De eerste waarnemend Gouverneur was mevrouw Adèle van der Pluijm-Vrede. Sinds juni 2013 is mevrouw Nolda Römer-Kenepa de tweede waarnemend Gouverneur geweest.

George-Wout (63 jaar) is geboren op Curaçao. Zij was eerder gedeputeerde van het Eilandgebied Curaçao, minister van de Nederlandse Antillen, lid en later voorzitter van de Staten van de Nederlandse Antillen.

Op de foto staan (v.r.n.l.): Koning Willem-Alexander, mevrouw L.A. George-Wout en haar echtgenoot de heer H. George. Foto |  ©ANP

Op de foto staan (v.r.n.l.): Koning Willem-Alexander, mevrouw L.A. George-Wout en haar echtgenoot de heer H. George. Foto | ©ANP LEX VAN LIESHOUT

0 Reacties op “Koning beëdigt Gouverneur Curaçao

  1. Pabien!
    Voor het eerst een politica in hart en nieren als Gouverneur. Na decenia-lang te hebben voorkomen dat politici de post van Gouverneur bezetten is de RvM ermee akkoord gegaan dat een ex-gedeputeerde, ex-Minister en ex-Statenlid, dus een aktieve politicus op deugdelijk bestuur toezicht gaat houden. Wie weet, misschien is er hoop dat de volgende Koning ook politicus is?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *