Koning Coco’ gehuldigd

coco-17-11-2013WILLEMSTAD — Waar koning Willem-Alexander en koningin Máxima gisteren van een vrije dag genoten tijdens hun bezoek aan de overzeese gebiedsdelen, daar werd een andere koning in het zonnetje gezet: ‘Koning Coco’, oftewel Wladimir Balentien kwam gisteren thuis aan en werd groots onthaald. De Curaçaose honkballer sloeg dit seizoen een 49 jaar oud Japans record aan diggelen. Hij scherpte het record van Sadaharu Oh van 55 homeruns in één seizoen in de Japanse competitie aan tot maar liefst 60. Gisteren werd hij ‘thuis’ voor die enorme prestatie gehuldigd. Na een officieel onthaal werd hij rondgereden in een open auto om uiteindelijk in ‘zijn’ Chirino Ballpark uitgebreid te worden gefêteerd.

Advertentie

WILLEMSTAD — Wladimir ‘Coco’ Balentien werd gisteren gekroond tot koning van het Japanse honkbal, op Curaçao. De man die een 49 jaar oud Japans record uit de boeken sloeg – 55 homeruns, door Sadahayu Og in 1964 – werd feestelijk onthaald op Hato en vervolgens in een open auto over Curaçao rondgereden om uiteindelijk in Chirino Ballpark officieel te worden gehuldigd.

Advertentie

Balentien stelde het nieuwe record overigens op 60.
Dat zal nog wel even in de boeken blijven.
Het werd een prachtige dag voor Balentien, die waar hij ook keek juichende mensen om zich heen zag.
Jammer alleen dat nog niet de helft van de rondrit kon worden volbracht, waardoor er op Bándariba om negen uur ‘s avonds nog mensen buiten op een stoeltje langs de route zaten te wachten op iemand die nooit meer zou komen.
Klaarblijkelijk had het allemaal te lang geduurd met de officiële ontvangst op Hato, waarna er ook onderweg nog veel te vaak gestopt werd voor allerlei huldiginkjes.
Balentien kon er zelf natuurlijk niets aan doen.
Hij onderging alles aanvankelijk wat verbijsterd, toen wat gelaten, maar uiteindelijk met een brede glimlach.
Een Japanse cameraploeg was bij het Curaçaose volksfeest aanwezig en maakte een verslag dat vandaag op de Japanse tv zal worden vertoond.
Balentien is nog niet klaar op Curaçao: hij is deze week druk in de weer voor de Curaçao Baseball Week.
Hij zal met al zijn honkballende vrienden uit de Major League én Japans kampioen Andruw Joners clinics verzorgen voor zo’n 2500 lokale honkballertjes.
Op vrijdag zal hij met zijn kompanen proberen tijdens de Homerun Derby zo veel mogelijk ballen Tio Daou uit te slaan en zo naast koning van Japan ook koning van Tio Daou te worden.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *