Koning: unidat i diversidat

Een sfeervolle culturele avond op het Brionplein. FOTO’S ELS KROON

Een sfeervolle culturele avond op het Brionplein. FOTO’S ELS KROON

Willemstad – Een bekroning op een geslaagde eerste dag van het koninklijk paar op Curaçao was de spontane speech die koning Willem-Alexander gisteravond op het Brionplein gaf.

,,Unidat i diversidat, dat is waar wij samen aan gaan werken. Dat is het mooie van het koninkrijk. Wij staan hier vol trots en danken u heel erg voor de mooie avond. Dushi Kòrsou, masha masha danki, ayó i te despues!”

Curaçao liet zich gisteravond tijdens de show op het Brionplein van haar beste kant zien met folklore, muziek en dans. Tijdens verschillende tumba- ’s van onder meer Farley Lourens, Elia Isenia en Djuric ‘Dju Dju V’ Virginie genoten Willem- Alexander en Máxima zichtbaar, swingend en in de handen klappend. Willem-Alexander blikte in zijn speech terug op 1987, waar hij tijdens zijn eerste bezoek aan Curaçao het Tumbafestival bijwoonde.

,,En nu hebben we drie keer in de afgelopen ruim drie jaar de eer gehad om de culturele diversiteit van Curaçao te bekijken en dan zie je de kracht die het land heeft. Die zie je ook in de sport. Ik wil Coco Balentien heel erg feliciteren met zijn homerunrecord in Japan, maar ook Churandy Martina is een fantastische sportman.”

De koning noemde de prestaties van Martina op, voor het laatst onder de Nederlandse vlag uitkomend.

,,Maar het blijft een Curaçaoënaar, en dat is de kracht van dit land.”

Ook premier Ivar Asjes nam het woord om het koninklijk paar welkom te heten.

,,Wij staan voor een constructieve relatie met Nederland en het Koninkrijk”

, aldus Asjes, waarna een cadeau namens Curaçao werd overhandigd: een kunstwerk van Herman van Bergen.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *