Konket (PAR) vraagt naar gevolgen maatregelen

par-logoWILLEMSTAD — PAR-Statenlid Armin Konket wil van de regering weten hoe zij de gevolgen van de vele maatregelen, die de regering in de afgelopen maanden heeft genomen, wil opvangen.
Aanleiding voor de brief van het Statenlid is de opmerking van demissionair Financiën-minister José Jardim (onafhankelijk Statenlid Glenn Sulvaran) tijdens een recente Statenvergadering, dat dit jaar tussen 1000 en 1500 personen hun baan zullen kwijtraken.

De uitspraken van Jardim zijn voor Konket aanleiding om in de pen te klimmen en een serie vragen te stellen aan demissionair minister Steven Martina (Economische Ontwikkeling, Pais). Het PAR-lid rekent uit dat gemiddeld zo’n drie personen direct afhankelijk zijn van de banen die door Jardim worden aangehaald.
Konket gaat er dan ook van uit dat tussen 3000 en 4500 personen direct getroffen zullen worden door de te verwachten ontslagen.
Dit is disproportioneel, aldus het Statenlid voor de gele partij.

“De regering heeft aangegeven dat iedereen, naar draagkracht, een bijdrage zal moeten leveren aan het saneren van de huidige situatie.
Ik ben het hiermee eens.
Maar het kan niet zo zijn dat wanneer iemand een bijdrage levert, hij of zij haar dagelijks brood kwijtraakt.
Het is dan ook zeer belangrijk dat de regering haar belofte nakomt om nog dit jaar 270 miljoen gulden in de lokale economie te investeren.
Maar we zitten nu al op tweederde van het jaar en er is nog niets in de economie geïnvesteerd”

, geeft Konket aan.
Het Statenlid wil van de regering weten hoeveel mensen nu al hun baan hebben verloren door de maatregelen en wat er zal gebeuren mocht de overheid niet in staat zijn om het beloofde bedrag van 270 miljoen in de economie te investeren.
Ook vraagt Konket hoeveel mensen door de investering van 270 miljoen een baan zullen krijgen en in welke sectoren dit zal gebeuren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *