Konket: ‘Selectief beleid tegen illegale loten’

Armin KonketWillemstad – Minister Palm voert een selectief beleid bij het optreden tegen de illegale verkoop van loten. Dat stelt parlementariër Armin Konket van oppositiepartij PAR in een brief aan de bewindsman.

Advertentie

De fractie bekritiseert het feit dat de bewindsman s in het Chinees, Papiaments en het Nederlands in de lokale media plaatste in de strijd tegen de illegale loterijen. Alhoewel die s goedbedoeld waren, geven ze volgens Konket een verkeerd signaal af aan de samenleving.

De s neigen volgens het Statenlid zelfs naar racisme, discriminatie en stigmatisering van de Chinese gemeenschap op het eiland. Minister Palm heeft na plaatsing van de s gerichte controles laten uitvoeren bij Chinese zaken. Sommige burgers zien dit volgens de gele partij als een bevestiging dat de controle op illegale loterij specifiek zich concentreerde op Chinese ondernemingen.

,,Is de minister van mening dat alleen mensen van Chinese origine illegale loten verkopen?”

De parlementariër wil ook weten hoeveel Chinese zaken zijn gecontroleerd en het aantal bedrijven dat illegale loten verkoopt. In de brief wordt ook aangesneden dat premier Asjes vorig jaar de verkoop van loten per sms als illegaal en immoreel bestempelde.

Minister Palm verklaarde vorig jaar dat in de tijd dat hij loten via sms verkocht, dat alleszins op een legale manier verliep. Het Statenlid wil van de bewindsman weten of de verkoop van sms-loten de afgelopen negen maanden normaal is doorgegaan, dat wil zeggen na de verklaringen van premier Asjes. Palm krijgt ook vragen te beantwoorden over de verkoop van loten waarbij geen ob in rekening wordt gebracht.

Zo wil Konket van de bewindsman weten hoeveel controles er de afgelopen maanden zijn uitgevoerd op de verkoop van loten zonder ob en hoeveel zaken zich hieraan schuldig maken.

Tot slot haalt Konket het onderwerp aan van de zaken die loten verkopen die niet onder Wega di Number Kòrsou vallen om aan de bewindsman onder andere te vragen hoe groot de controle op de verkoop van dit soort loten de afgelopen negen maanden was.

 

Bron: Antilliaans Dagblad

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *