Konket vraagt naar positie GevMin Marvelyne Wiels

Armin KonketWILLEMSTAD — Premier Ivar Asjes (PS) moet stappen ondernemen om de controverse rondom de huidige gevolmachtigde minister Marvelyne Wiels (PS) zoveel mogelijk te beperken. Dit stelt PAR-Statenlid Armin Konket in een brief aan de premier. Konket vraagt zich in deze brief af of het nog verstandig is dat Wiels aanblijft als gevolmachtigde mimister.

Aanleiding voor de vraag van het PAR-lid is de controverse die is ontstaan over de cv van Wiels en de manier waarop zij personen in dienst heeft genomen bij het Curaçaohuis in Nederland.
In zijn brief stelt Konket dat de gevolmachtigde minister op het vertrouwen van de premier en de Raad van Ministers moet kunnen rekenen, want hij of zij vertegenwoordigt de eilandelijke regering en het volk van Curaçao in het buitenland.
Ook treedt de gevolmachtigde minister op als de ‘ogen, oren en mond’ van de Curaçaose regering in de Rijksministerraad, aldus het PAR-lid.
In dit verband is vertrouwen in de persoon die deze functie bekleedt heel erg belangrijk.
Na kennis te hebben genomen van recente publicaties over de zaak Wiels in de lokale media heeft Konket een brief naar Asjes gestuurd met welgeteld dertien vragen over deze zaak.
Het PAR-lid stelt het op z’n minst merkwaardig te vinden dat een persoon die zo’n belangrijke functie bekleedt, de hele wereld verkeerd kan informeren en toch op het vertrouwen van de premier kan blijven rekenen.
In de huidige situatie dient de premier de nodige stappen te ondernemen om de schade van deze situatie voor de regering en het Curaçaose volk zoveel mogelijk te beperken.
Zo wil Konket van Asjes weten of hij van mening is dat een gevolmachtigde minister van onberispelijk gedrag moet zijn, maar ook of hij de mening deelt dat zo’n minister op het volledige vertrouwen van de regering van Curaçao en met name de premier van Curaçao moet kunnen rekenen.
In dit verband vraagt Konket aan Asjes of iemand die gelogen heeft over gevolgde studies en opleiding het vertrouwen van het volk kan krijgen, of zo iemand valsheid in geschrifte heeft gepleegd en hoe de premier van plan is om de schade van dit incident te beperken.

 

Recente berichtgeving

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *