Koperdiefstal veroorzaakt bijna explosie stroomstation

aqualectra-150x1501.jpgWillemstad – De destructie en diefstal van koperen bedrading en de aardekabel in een station van Aqualectra op Parera heeft niet alleen de dieven bijna het leven gekost, het heeft ook bijna een ernstige explosie veroorzaakt, zo maakt water- en elektriciteitsbedrijf Aqualectra bekend.

Advertentie


In het weekend ging het alarm van het station af waarop technici erheen gingen om te kijken wat er aan de hand was.
Door het snelle optreden van de technici kon een kortsluiting worden voorkomen waarmee het explosiegevaar werd geëlimineerd.
Dieven hadden zich via een muur van sierblokken toegang verschaft tot de installatie en klommen er bovenop om de draden door te snijden en te stelen waarbij ze hun levens op het spel zetten.
De installatie, waarin 66Kv kabels liggen, heeft niet voor het eerst te kampen met diefstal en er zijn in het verleden verschillende voorzorgsmaatregelen genomen.

,,Doordat de gehele aarding van een van de transformatoren is doorgesneden, is de elektriciteitsvoorziening in de omgeving van het Julianaplein, Parera, Bottelier, Zuurzak en Jan Thiel delicaat”, aldus Sharo Bikker, woordvoerster van Aqualectra.

Ze doet een oproep aan de bevolking om vooral diefstallen van kabels en bedrading van koper of waterleidingen aan te geven bij de politie of direct contact op te nemen met Aqualectra op het nummer 08000135.

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *