Korpodeko verbaasd over uitlatingen Palm

logo-KorpodekoWillemstad – Ondanks het feit dat Korpodeko sinds 1996 geen subsidieregeling heeft met het Land Curaçao, biedt de ontwikkelingsbank zijn jaarcijfers jaarlijks aan aan de ministers van Economische Ontwikkeling en Financiën, de Algemene Rekenkamer en de voorzitter van de Staten.

Advertentie

Dat heeft Chesron Isidora, directeur van Korpodeko, gisteren laten weten.
Isidora stelt met verbazing kennis te hebben genomen van de uitlatingen afgelopen week van minister Stanley Palm van Economische Ontwikkeling, ‘omdat de minister meerdere malen zowel mondeling als schriftelijk is uitgenodigd om Korpodeko te bezoeken’.

,,Ook heeft de directie van Korpodeko de vragen van de minister beantwoord, rekening houdend met de beperkingen die een instelling onder toezicht van Bank en Kredietwezen van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten heeft”, aldus de directeur van de ontwikkelingsbank.

Isidora stelt de ‘angstaanjagende opmerkingen’ van Palm ten aanzien van de ontwikkelingsbank, met onvolledige informatie, niet te begrijpen en dat deze alleen dienen om de stichting in een kwaad daglicht te stellen tegenover de klanten, werknemers en de bevolking.

,,Desalniettemin en rekening houdende met het doel van de stichting om onze economie te bevorderen vinden wij dat het belangrijk is om een goede relatie te hebben met de minister en zullen hem uitnodigen om onze uitgereikte hand aan te nemen, niet alleen om kennis te maken, maar ook om samen constructief te werken aan de ontwikkeling van de economie.”

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *