Kort Local Nieuws

kortjes
Nieuwe Statenvergaderingen

WILLEMSTAD — Het parlement buigt zich morgen over de naamswijziging van de lokale universiteit UNA.

Dat gebeurt na de beraadslagingen met minister Ben Whiteman (PS) over de bouw van het nieuwe ziekenhuis in Otrobanda.
De vergadering vangt om negen uur ‘s ochtends.
Donderdag 31 oktober wordt de minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn aan de tand gevoeld.
Op verzoek van de MFK, MAN en PAR wordt er vergaderd over het beleid en de ontwikkelingen binnen het ministerie. Ook deze vergadering start om negen uur.

——–
Nog steeds geen cijfers FKP voor huursubsidie

WILLEMSTAD — Woningbouwstichting FKP heeft tegen de afspraken in nog steeds niet haar geauditeerde cijfers voor het jaar 2011 gepresenteerd.
Dit verklaarde minister Jeanne-Marie Francisca (Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn, PS) onlangs tijdens de behandeling van de conceptbegroting van het land Curaçao tijdens de Centrale Commissie van de Staten.
Huursubsidie is het bedrag dat FKP van de overheid krijgt om het verschil te overbruggen tussen het feitelijke huurbedrag en wat de betrokken huurder kan betalen.
Hiermee is een bedrag van 12 miljoen gulden gemoeid.
De overheid stelt dit bedrag alleen over te zullen maken als de woningbouwstichting geauditeerde cijfers kan overleggen, maar volgens Francisca is dit, tegen de gemaakte afspraken in, nog steeds niet gebeurd.
De minister verklaarde dat in het verleden gebeurd is dat de huursubsidie werd verstrekt zonder dat FKP de vereiste cijfers had gepresenteerd.
Maar in het tijdperk van good corporate governance is dit niet meer mogelijk, aldus Francisca.

——–
Nieuwe politieke beweging KLA

WILLEMSTAD — De kogel is door de kerk.
De politieke beweging van Christopher Middelhof is afgelopen zaterdag tijdens het fundraisingconcert in Cine Rio gelanceerd.
De beweging heet Kòrsou Liber i Asosiá (KLA).
Binnenkort zal Middelhof tijdens een persconferentie meer over deze beweging en haar aspiraties uit de doeken doen.
De jonge sociaal bewogen activist koos het gospelconcert uit om in een ‘gezegende sfeer’ deze revelatie te doen.

——–
Frater Radulphus gestolen

Fr._RadulphusWILLEMSTAD — Het borstbeeld van frater Radulphus is het afgelopen weekeinde uit de hal van het Radulphus College (RC) gestolen.

“Dieven hebben zich toegang verschaft tot de hal door de ijzeren siertralies te verwijderen. Waarschijnlijk toen het niet lukte om het kantoor van de administratie en de rector binnen te komen, hebben de dieven besloten om het borstbeeld van frater Radulphus mee te nemen”

, aldus rector Adri Mink van het RC.
Het bronzen borstbeeld is een ontwerp van Theo van Delft, die in 1950 op het Radulphus College als docent tekenen werd aangesteld. De directie van het Radulphus College looft een beloning uit aan degene die het bronzen beeld terugbezorgt.
De school is telefonisch bereikbaar op nummer 737- 6008 of 737-6044 of per email op [email protected] rkcs.org.

——–
Chauffeur gouverneurs neemt afscheid

chauffeur
WILLEMSTAD — Onlangs heeft H. Petronia (midden), na 43 dienstjaren, afscheid genomen van het Kabinet van de Gouverneur van Curaçao.
Dit heugelijke feit werd gevierd met een lunch met de waarnemend gouverneur van Curaçao, Adèle van der Pluijm-Vrede, in aanwezigheid van de thans nog levende oudgouverneurs Jaime Saleh en Frits Goedgedrag. Sinds 1970 heeft de heer Petronia voor vijf gouverneurs van de Nederlandse Antillen en daarna voor de eerste gouverneur van Curaçao en verschillende waarnemend gouverneurs de dienstauto bestuurd.

To Top

——–

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *