Kort Local Nieuws

kortjes

Minister SOAW in Staten

Willemstad – De minister van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW) Jeanne-Marie Francisca is vandaag in de Staten op verzoek van parlementsleden Zita Jesus-Leito (PAR), Hensley Koeiman (MAN) en Gerrit Schotte (MFK). De Statenleden willen met de minister overleggen over het beleid en ontwikkelingen binnen het ministerie.

Advertentie

Wladimir Balentien groots in het zonnetje

Willemstad – Wladimir Coco Balentien komt op 17 november naar het eiland en wordt dan op grootse wijze in het zonnetje gezet. De commissie die belast is met de organisatie van de ontvangst van de sportheld geeft aan dat de sporter om 16.00 uur landt op het vliegveld van Hato waarna een uur later een parade volgt vanaf het vliegveld naar de Rooseveltweg. Hierna is er een programma in het Chirino Ballpark. Een Japanse televisiecrew zal het hele evenement filmen en uitzenden in Japan.

——–
Aandacht voor TAC en Curalyse

Willemstad – Er is onlangs een kick-off meeting geweest tussen de verschillende ministeries om de aanbevelingen uit het TACrapport uit te voeren. In het TAC-rapport ‘Strategies for sustainable long term economic development in Curaçao’ worden specifieke aanbevelingen gedaan, gerelateerd aan elk breder gebied waar verbeteringen nodig zijn. Deze aanbevelingen zijn vertaald naar actieplannen die geïmplementeerd kunnen worden door de Curaçaose autoriteiten. Een van de doelen is om de ‘costs of doing business’ te verlagen. Dat heeft minister Stanley Palm (PAIS) in de Staten verteld. Het duurt volgens hem te lang voor een bedrijf om zich te kunnen vestigen. Ook stelt hij dat het opleidingsniveau van medewerkers op Curaçao te laag is. Verder heeft Palm aangekondigd dat het aangepaste Curalyse- model eind van het jaar ingezet gaat worden om de macroeconomie van Curaçao in beeld te brengen. Het model wordt gebruikt voor analyse van het verleden, berekeningen voor de toekomst en de doorrekening van de effecten van overheidsmaatregelen en van het gedrag van vakbonden, ondernemers en consumenten op de economie.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *