Kort Local Nieuws

kortjes

Twaalfde verkeersdode

WILLEMSTAD — De 51-jarige Ramiro Eusebio Janzen die afgelopen zondagnacht werd geschept door een automobilist is gisteravond aan zijn verwondingen bezweken. Janzen is hiermee het twaalfde verkeersslachtoffer van dit jaar.

Advertentie

In de nacht van zondag op maandag werd Janzen geschept door een auto op de Schottegatweg ter hoogte van een bank.
De man liep niet op het trottoir maar op de openbare weg. De automobilist zag de voetganger te laat en reed hem aan.
Janzen werd vervolgens zwaar gewond naar het ziekenhuis vervoerd waar hij gisteravond tegen elf uur aan zijn verwondingen bezweek.
Janzen die op 29 oktober 1961 op Curaçao geboren werd, zou vandaag 52 zijn geworden.

——–
Meer aandacht voor rechten van kinderen

unicef-kindWILLEMSTAD — Het Bureau van de Ombudsman gaat, anticiperend op formalisering bij wet, bijzondere aandacht besteden aan de bestrijding van mogelijke schendingen van de rechten van het kind op Curaçao. Dat laat Ombudsman Alba Martijn weten in een persbericht.

De Ombudsman wil onder andere de kennis en het inzicht die verkregen zijn tijdens de derde internationale conferentie van Ombudsmannen in de praktijk brengen. De conferentie had als thema ‘de rol van de Ombudsman als beschermer van de mensenrechten en de sociale rechten van kinderen en adolescenten’. Ter verwezenlijking van het bovenstaande zal het Bureau van de Ombudsman met ingang van 5 november zijn deuren aan de Scharlooweg 41 wekelijks voor het publiek openen op elke dinsdag van twee tot vier uur ‘s middags. Op dat tijdstip kunnen klachten op het gebied van de rechten van het kind in behandeling worden genomen.

———
Overhandiging Caribisch Wetboek van Strafvordering

wetboek29-10-2013WILLEMSTAD — Het concept Caribisch Wetboek van Strafvordering werd officieel overhandigd aan Justitie-minister Nelson Navarro (Pais). Dit concept betreft een wetboek van Strafvordering voor Aruba, Curaçao, St. Maarten en de eilanden van Caribisch Nederland. Hans de Doelder, professor Strafrecht aan de Erasmus Universiteit en Joost Verbaan, directeur van de Erasmus Centre for Penal Studies, zijn grotendeels verantwoordelijk voor het concept dat vanochtend werd overhandigd. Op de foto overhandigt De Doelder (links) het concept aan Navarro.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *