Kort Nieuws

Betrian in Nederland

WILLEMSTAD — Demissionair premier Stanley Betrian heeft tijdens zijn werkbezoek aan Nederland ontmoetingen gehad met de Nederlandse ministers Roland Pasterk (Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, PvdA) en zijn partijgenote Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking). Het betrof hier kennismakingsgesprekken, waarbij ook constructieve verhoudingen in het Koninkrijk en samenwerking tussen beide landen op het gebied van internationale handel ter sprake kwamen.

————————————–

Franco in Nederland

WILLEMSTAD — De nieuwe Statenvoorzitter Mike Franco (Pais) is deze dagen in verband met een werkbezoek in Nederland. Hij heeft daar ontmoetingen met tal van politici en andere bestuurders. Een van deze ontmoetingen was met Tweede Kamerlid Jeroen Recourt, voorzitter van de commissie Koninkrijksrelaties. Tijdens hun bijeenkomst is er onder meer gesproken over de de relaties tussen Curaçao en Nederland op parlementair gebied. Op de foto Franco (rechts) in gesprek met Recourt.

————————————–

Drie nieuwe bestuursleden KvK

WILLEMSTAD — De Kamer van Koophandel en Nijverheid Curaçao (KvK) heeft drie nieuwe bestuursleden. Dinsdag werd de verkiezing gehouden. De nieuwe leden zijn Marcos Cova en Ivan Moreno voor het Grootbedrijf en Arthur Rosaria voor het Kleinbedrijf. Het bestuur van de KVK bestaat uit negen personen. Ieder jaar worden er drie bestuursfuncties vacant gesteld. Ivan Moreno is herkozen, hij zat de afgelopen drie jaar al in het bestuur. Voor het Kleinbedrijf had, naast Rosaria, ook voormalig Statenvoorzitter Amerigo Thodé zich verkiesbaar gesteld. Bij het Grootbedrijf was Jeannette Bonet degene die niet werd gekozen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *