Kort Nieuws

kortjes

Parochiefeest Groot Kwartier

WILLEMSTAD — De parochie van Groot Kwartier vierde gisteren haar parochiefeest, het feest van de Heilige Maagd Maria van de berg Karmel, de Birgen del Carmen.

parochi-feestDit gebeurde in een plechtige mis die geleid werd door Bisschop Luis Secco. Tijdens de dienst stond Secco stil bij de rol van de Heilige Maagd Maria in de kerk, terwijl hij gelovigen opriep om actiever in de belijdenis van hun geloof te zijn. “Wij kunnen geen katholieken van het museum zijn. Zodra wij de kerk uit gaan, vergeten wij dat wij katholieken zijn”, aldus Secco. Na de mis vertrok er vanuit de kerk een processie met het beeld van de Heilige Maagd Maria door de straten van Groot Kwartier. Op de foto is de start van de processie te zien.

————–

Hits with Gibbs

WILLEMSTAD — Natasja Gibbs, geen onbekende in het Curaçaose medialandschap, gaat hard in haar nieuwe radio show op Rock Kòrsou.

Van maandag tot en met donderdag slingert ze tussen vijf uur ‘s middags en zeven uur ‘s avonds knallende hip hop beats, vette R&B en het laatste sterrennieuws de ether in.
‘Hits with Gibbs’ startte 1 juli op de fm-frequentie 88.3 en is sindsdien niet meer weg te denken van het Curom Broadcasting jongerenstation.
Tot voor kort presenteerde Gibbs het actualiteitenprogramma ‘Newsweek’ op Dolfijn FM.

—————

Verkeerspark in vakantieperiode

WILLEMSTAD — Het verkeerspark is ook deze vakantieperiode gedurende een aantal dagen open. Van 15 tot en met 19 juli is het verkeerspark van half negen ‘s ochtends tot twaalf uur ‘s middags open. Ook op zondag 21 juli is het mogelijk om het verkeerspark te bezoeken tussen tien uur ‘s ochtends en vijf uur ‘s middags.

———–

DAE vliegt op Haïti

WILLEMSTAD — Dutch Antilles Express (DAE) vliegt sinds deze week ook op Haïti.

DAE vliegt op HaitiElke dinsdag en zaterdag vliegt er een DAE-toestel naar Port au Prince, de hoofdstad van Haïti.
De directe vlucht vertrekt om elf uur ‘s morgens en duurt ongeveer een uur en een kwartier.
Velen maakten al gebruik van de eerste vlucht op Haïti.
DAE wil binnenkort ook vliegen op Cartagena en Trinidad & Tobago.

 

————-

Ik zag je in de Tropen’

logo-de tropenWILLEMSTAD — Café de Tropen bestaat bijna twintig jaar. En dat is de aanleiding voor een uniek project. Twintig jaar verhalen, belevenissen, quizzen, optredens en ontmoetingen. Terug naar het begin vanaf aanstaande zaterdag.

De geschiedenis van een café is de geschiedenis van haar bezoekers. Hun anekdotes, hun belevenissen en herinneringen maken samen die geschiedenis. Daarom is Café de Tropen op zoek naar die verhalen om uiteindelijk die geschiedenis samen te schrijven .

Het waren roerige jaren, met veel, heel veel mensen. De toevallige voorbijganger, de stagiaire, de co-assistent, de piloten van de ALM en de DCA, de muzikanten en al die anderen die iedere avond voorbij kwamen en soms nog steeds voorbij komen. Inmiddels zijn er kinderen, twintig jaar is immers een generatie.

En dat moet worden opgeschreven. Vanaf zaterdag begint de Tropen iedere zaterdagavond met een ban topa voor oude vrienden, maar vooral op zoek naar die verhalen die de rest vergeten is. Vanaf 20.00 uur met goedkope cocktails, oude muziek en hopelijk oude vrienden. Uiteindelijk zullen de verhalen geredigeerd worden en in boekvorm worden gepresenteerd tijdens het echte 20-jaar feest. Alle schriftelijke bijdragen kunnen worden gestuurd naar [email protected], eventueel anoniem.

—————

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *