Kort Nieuws

kortjes

Kleren ruilen bij Augustinus

WILLEMSTAD — Grand Café Augustinus organiseert iedere laatste donderdag van de maand de Fashion Swap. Gratis shoppen door kleding te ruilen.

Te klein, te groot, te veel kleur of juist te weinig.
Soms koop je kleding waar je eigenlijk niets mee kunt en juist deze pronkstukken maken een andere dame dolblij.

Het concept is simpel: bezoekers nemen elk drie of meer schone kledingstukken, accessoires of paren schoenen mee met een naamkaartje eraan en duiken bij Augustinus in het shopwalhalla. Als een item meerdere gegadigden heeft wordt het verloot.
De spullen die overblijven kunnen mee terug naar huis of achterblijven voor Stichting Dierenbescherming.

De eerste Fashion Swap vindt donderdag plaats, vanaf 19.00 uur. Augustinus zorgt voor voldoende pasruimte. Alle cocktails zijn die avond 8,50 gulden. Bij de tapas krijgen de dames de derde voor de halve prijs.

————

Belgen vieren troonswisseling

belgen-troonwisselWILLEMSTAD — Ook de Belgische club Belge op Curaçao vierde gisteren de nationale feestdag in België, net als de troonswisseling. Koning Albert II is afgetreden en koning Filip is beëdigd als de nieuwe koning der Belgen.
Op de foto enkele leden van de Belgische gemeenschap op Curaçao, samen met Ivan Moreno Jr., Honorair Consul van België.

 

————

Spoedoperatie Devon Otto

PHILIPSBURG — De gedetineerde Devon Otto is zaterdag met spoed geopereerd in het St. Maarten Medical Center (SMMC), nadat hij door twee andere gedetineerden met zelfgemaakte kapmessen is aangevallen.

Naar verluidt ging Otto naar buiten voor frisse lucht en werd hij op het moment dat hij weer naar binnen ging, aangevallen door de twee medegedetineerden.

De twee medegedetineerden zijn gelijk aangehouden en worden nu op het politiebureau gehoord.
Directeur Edward Rohan zei dat er extra veiligheidsmaatregelen zullen worden getroffen om dit soort incidenten in de toekomst te voorkomen, maar meldde er wel bij dat de gevangenis momenteel met onderbezetting kampt.

Otto is eerder veroordeeld tot dertig jaar gevangenisstraf voor de moord op census medewerker Stanley Gumbs, voor de poging tot moord op Louis ‘Sticky’ Richardson en voor het beroven van drie Amerikaanse toeristen in 2008.
Hij werd gedetineerd in Point Blanche op St. Maarten totdat hij in 2011 vanwege zijn weerspannige gedrag overgebracht werd naar Curaçao.
Op Curaçao heeft Otto op twee medegevangenen geschoten.
Hij werd veroordeeld voor poging tot moord op Lysandro Kani, poging tot doodslag op Steven Servanie en voor in het bezit zijn van vuurwapens.

———-

Dine Out campagne verlengd

 WILLEMSTAD — Het Renaissance Curaçao Resort verlengt de Dine Out Month tot 25 augustus.
Dit vanwege het succes van de campagne.
Drie restaurants zullen nog wat langer specials op de menukaart houden die tegen een ‘leuke’ prijs aangeboden worden.
CRU Steak House & Wine Bar, Nautilus en Infinity Beach Club willen nog meer mensen de gelegenheid geven van deze specials te genieten.

————

Brandweermannen knappen school op

branweermanne knappen school op.WILLEMSTAD — In het kader van een internationale conferentie over brandbestrijding in de maand oktober van dit jaar, is de sportvereniging van Brandweer Curaçao begonnen met een project om scholen op te knappen.
Dit keer was Kolegio Iris Bruining, gelegen aan de Ronde Klipweg aan de beurt.
De school werd vanochtend opgeknapt door ongeveer vijftien brandweermannen, aldus woordvoerder Reginald Martina.
Het is de bedoeling om in de loop van deze maanden meer scholen op te knappen en na de vakantie zullen ze ook informatie krijgen over brandbestrijding.

————-

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *