Kort Nieuws

kortjes

Website overheid weer officieel in de lucht

WILLEMSTAD — De officiële website van de regering is weer in de lucht.
Dit werd gisteren bekendgemaakt tijdens de wekelijkse persconferentie van de overheid.
De website www.gobiernu.cw was enkele weken uit de lucht en werd in de tussentijd vernieuwd en in een nieuw jasje gestoken.

Op de site staat informatie over alle negen ministeries van het land Curaçao, maar ook relevante berichten die met het bestuur van het land te maken hebben.
Opvallend op de nieuwe homepage van de site is de boodschap van de regering:

‘Goed bestuur met een hoge leefkwaliteit, duurzame sociaal-economische ontwikkeling en onderwijs dat eenieder motiveert om het beste uit zichzelf te halen’.

Op de nieuwe site wordt overigens geen melding meer gemaakt van het feit dat Curaçao nog steeds tot de Nederlandse Antillen behoort.
Ten aanzien van de niet meer bestaande entiteit de Nederlandse Antillen gaf premier Ivar Asjes (PS) aan dat de Universiteit van de Nederlandse Antillen (UNA) op dit moment bezig is om internationaal de naam Nederlandse Antillen te vervangen door Curaçao.

—————–

Dierenposters voor de verkoop

WILLEMSTAD — In haar streven om dieren op Curaçao te helpen, heeft stichting I-Animal het op zich genomen om een aantal posters van Stichting Dierenbescherming te verkopen. De opbrengst is bestemd voor voer en andere benodigdheden voor het dierenasiel.

Onze Mondi

Onze Mondi

Deze posters zijn zeer geliefd bij de toeristen en zijn ontworpen door artiest Dick Poppe.
Het betreft een drietal posters.

  • Een met dieren en planten langs de kustlijn,
  • een met dieren en bomen in de mondi en
  • één van de onderwaterwereld.

Een poster kost 18 gulden, met een lijst is dat 27 gulden. 

De meeste toeristen kopen een niet-omlijste poster, omdat dat makkelijker mee te nemen is. Posters kunnen worden besteld via telefoonnummer 692-0440 en binnenkort op diverse locaties.

———–

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *