Kosten van apparaat ondraaglijk

MuntgeldWillemstad – In een schrijven betuigt Partido PAIS zijn steun aan minister Etienne van der Horst van Bestuur, Planning en Dienstverlening voor de implementatie van de bezuinigingsmaatregelen onder de ambtenaren.

Dat laat de partij in een perscommuniqué weten.

,,Als de kosten van het ambtenarenapparaat zo blijven groeien, zullen deze binnenkort ondraaglijk zijn voor het land.”

PAIS laat weten dat de kosten binnen het apparaat jaarlijks met 4 procent groeien.
Dit zou te wijten zijn aan de automatische salarisverhoging, terwijl de economie gelijk groeit en de inflatie met 4 procent stukken lager ligt.

,,Daar komt ook nog eens bij dat de productiviteit binnen de sector niet groeit.
De combinatie van productiviteit die niet omhoog gaat en salarissen die wel worden verhoogd is dodelijk voor de portemonnee van het volk”, aldus PAIS.

,,We moeten ons realiseren dat het ambtenarenapparaat deel uitmaakt van onze gemeenschap. Het is niet een sector die boven de rest in de gemeenschap staat. We moeten ons dus realiseren dat wij als ambtenaren solidair moeten zijn met de opofferingen die ons land moet doen om de publieke financiën te controleren en de schade te herstellen die vanaf 2010 is aangericht.”

Naast het verminderen van de kosten moet volgens de partij een serieus debat plaatsvinden over de verhoging van productiviteit binnen het ambtenarenapparaat.

,,We moeten meer doen om de productiviteit van onze mensen te verhogen.
Hier spelen de vakbonden een rol, maar ook de regering die ervoor moet zorgen dat er een betere werksfeer heerst en die tevens zorg moet dragen voor de geschikte instrumenten.
Er moet vooral een geschikt beleid komen om beter personeel voor het ambtenarenapparaat aan te trekken om op deze manier demotivatie te verminderen.”

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *