Kranshi gaat opschonen

Willemstad – kranshi gaat de komende tijd werken aan het opschonen van haar bestand. Minister van Bestuur, Planning en Dienstverlening Etienne van der Horst (PAIS) sprak gistermiddag van een megaproject.
De bedoeling is om een actueel personenregister te hebben, dat uiteindelijk online moet komen.
Dit stelsel van basisregistratie van personen moet voortaan voor alle overheidsinstellingen beschikbaar zijn.

Advertentie

Om dit te bereiken, moet het register compleet en up-to-date zijn, aldus de minister. ,

,Er staan 32.000 mensen geregistreerd die hier naar alle waarschijnlijkheid niet langer wonen.
Dit betreft 20.000 mensen met de Nederlandse nationaliteit en 12.000 met een buitenlandse nationaliteit. Zij wonen niet op het adres waar ze ingeschreven staan.”

Eerder werd al aan zo’n 9.000 mensen een brief gestuurd op het adres waar zij staan ingeschreven met de vraag of de gegevens nog correct zijn.
Hier kwam weinig reactie op.
Wie alsnog op de brief wil reageren, kan contact opnemen via telefoonnummer 4341644 of 4341645 of persoonlijk langsgaan bij Kranshi.
De komende tijd, tot en met februari 2014, zal een team van vijf mensen door de wijken gaan trekken om te controleren wie er nu op welk adres woont.
Zo’n 4.000 adressen zullen worden bezocht, en Van der Horst verzoekt de bewoners om hun medewerking te verlenen.

,,Deze vijf mensen zijn herkenbaar aan hun uniform. Ik benadruk overigens dat het voor de wet verplicht is om correct ingeschreven te staan.”

In 2011 en in 2012 bij de verkiezingen is al het een en ander opgeschoond.
Voor de bekostiging van dit megaproject zijn nu SEI-gelden vrijgemaakt.
Pacheco Römer, belast met het project, gaf gistermiddag tijdens de persconferentie in Fort Amsterdam aan dat er boetes staan op het verkeerd ingeschreven staan in het basisregister.
Ook gaf hij aan dat een mogelijke reden voor mensen om zich niet uit te schrijven zou kunnen zijn dat zij daardoor het recht op hun pensioen of andere uitkeringen verliezen.

To Top

0 Reacties op “Kranshi gaat opschonen

  1. Dat klopt je voelt je net een gek met een papier in je hand langs allerlei instanties. Mijn zoon moest er een hele dag voor uittrekken. Met uiteindelijke bestemming belastingdienst waar de “ultieme” stempel met handtekening werd verstrekt. Clear to leave the island.
    Volstrekt levend in de 19e eeuw, en dat terwijl alles met 1 knop is te regelen en bestanden zo gemakkelijk op te roepen zijn.
    We hebben nog veel te leren hier, vooral op het punt van efficientie.
    En juist omdat het bij de Kranshi zo zootje is heeft men absoluut geen idee van het aantal vertrekkende vh eiland. Maar je hoeft maar om je heen te kijken en de vele lege huizen te zien.

  2. Dat veel nederlanders en buitenlanders niet uitschrijven is de inmense wanorde van stempels die men overal moet halen. Zo gaat iemand op 1 januari weg maar moet 2 maanden uittrekken voor zijn stempels. Het is hollen van hot tot her. Dus men vertrekt dood een voudig. In Nederland bijv. je schrijft je bij het gemeentehuis uit en bent klaar. 5 tot 20 minuten werk. Hier dagen bezig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *