KRR | Den Haag tikt premier van Sint Maarten op de vingers

Rene Zwart | Koninkrijksrelaties.nu

Premier Marlin-Romeo en staatssecretaris Knops toen het nog gezellig was

Den Haag – Minister-president Leona Marlin-Romeo van Sint Maarten is op de vingers getikt door de Nederlandse regering. Die verwijt haar ‘ongepaste’ uitspraken te hebben gedaan.

Dat meldt staatssecretaris Raymond Knops van Koninkrijksrelaties vandaag in antwoord op schriftelijke vragen van het Tweede Kamerlid André Bosman (VVD). Die had zich verbaasd over uitlatingen van de Sint Maartense premier over het besluit van het Openbaar Ministerie om Statenlid Theo Heyliger te vervolgen voor omkoping. Marlin-Romeo – partijgenoot van de leider van de United Democrats – waarschuwde het OM geen zaak te maken die (in haar ogen) geen zaak is. Ook pleitte zij voor overheidstoezicht op de Officier van Justitie die het onderzoek tegen Heyliger leidt.

Door Koninkrijksrelaties.Nu gevraagd om reactie liet de woordvoerder van Knops enkele weken geleden weten dat het ministerie over contacten tussen de staatssecretaris en de regering van Sint Maarten geen uitspraken doet. Nu blijkt dat de bewindsman tijdens zijn bezoek begin deze maand aan Philipsburg zijn gastvrouw flink de oren heeft gewassen: ,,Ik deel de mening dat het hoogst ongebruikelijk en ongepast is dat een premier in een rechtsstaat dit soort uitlatingen doet en heb minister-president Leona Marlin-Romeo dit ook zo laten weten tijdens mijn bezoek aan Sint Maarten op 4 september”, antwoordt Knops aan Bosman.

Bron: Koninkrijksrelaties.nu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *