KRR | Het was mij een waar genoegen

Rene Zwart | Koninkrijksrelaties.nu

Nieuwsbron Koninkrijksrelaties.nu stopt ermee | Rene Zwart

Nooit eerder heb ik zo veel mensen tegelijk teleurgesteld als met mijn besluit te stoppen met Koninkrijksrelaties.Nu. Ik heb honderden verzoeken ontvangen om op mijn beslissing terug te komen. Ook van mensen en instituten die ik meer dan eens aan mijn kritische pen heb geregen.

Dat Koninkrijksrelaties.Nu meer dan 65.000 lezers aan zich wist te binden, heeft mijzelf ook verrast. De site voorzag kennelijk in een behoefte die onvoldoende door de traditionele (fossiele) media wordt vervuld: snelle, betrouwbare en onbevooroordeelde berichtgeving over de koninkrijksrelaties.

De ‘morele druk’ die de afgelopen week op mij is uitgeoefend een doorstart te maken, vat ik op als een blijk waardering, maar mijn keuze de journalistiek vaarwel te zeggen is onomkeerbaar. Niettemin: dank voor uw steun!

Veel dank ook aan Sylvia de Leon van ABC Online Media die van achter de schermen een groot aandeel had in het succes van Koninkrijksrelaties.Nu. Samen met haar team zorgt zij ervoor dat u niet verstoken bent van onafhankelijk nieuws over de Caribische delen van het Koninkrijk. Daarvoor kunt u terecht op Curaçao.Nu, Bonaire.Nu, Aruba.Nu en (de engelstalige) BES-Reporter.

Het was mij een waar genoegen.

René Zwart

Een bloemlezing

Ik vind het erg spijtig dat je stopt met Koninkrijksrelaties.Nu. Voor mij was het een geweldige bron van informatie. Jammer dat het door de politiek de nek om wordt gedraaid.

Ik zou gewoon doorgaan. Nu we eindelijk goed en betrouwbaar nieuws vanuit uw pen dagelijks ontvangen, gaat dit ook wegvallen.

Heel, heel jammer! Het nieuws en de analyses waren van hoog niveau en heel prettig leesbaar. Er is een mooie uitdrukking: de wolven huilen in het bos maar de karavaan trekt verder”. Misschien zou jij ook alsnog verder moeten trekken?

Verschrikkelijk. Ik kan niet zonder Koninkrijksrelaties.Nu. Het is een belangrijke informatiebron.

Ik hoop dat je je beslissing heroverweegt.

Waar moet ik nu het brede en heldere overzicht over de relatie tussen de Caribische en Europese koninkrijksdelen vandaan halen? Juist jouw berichtgeving gaf mij zoveel inzicht waarmee ik met Caribische vrienden over ongelijkheden en over de mogelijkheden om die op te heffen sprak.

Bedankt voor al het goeie nieuws dat u ons al die tijd heeft voorgeschoteld.

Wat buitengewoon spijtig dat u ermee moet ophouden! Ik vond Koninkrijksrelaties.Nu zo verfrissend openhartig en goed geïnformeerd. Jammer, jammer.

Jammer! Maar bedankt voor al hetgeen u in uw journalistieke online werk hebt gestopt! Wij hebben ervan genoten!

TRIEST, dat dit mogelijk is! Om zo’n abrupte stop van informatie op deze manier af te dwingen van een journalist die de politieke dingen bij de naam durft te noemen!! ZO’N GEMIS!

De site vormde een belangrijk verbindend element.

Nooooooooooooo…

Jammer, heel jammer dat je stopt. Dat is echt een verlies voor de journalistiek op onze eilanden.

Ik zal het pingeltje op de raarste tijden gaan missen.

Jammer, jammer dat je bent gestopt ik heb veel waarding voor jou als journalist.

Hartelijk dank voor het gebrachte nieuws. Ik zal de e-mails over de Carib zeker missen in mijn inbox.

Heel erg dat jullie door politiek je goede werk moet opgeven. Ik hoop jullie snel terug te zien. Veel dank voor de vele interessante reflecties van het afgelopen jaar.

Buitengewoon jammer vind ik het dat je besloten hebt te stoppen. Ik vind oprecht dat Koninkrijksrelaties.Nu in een behoefte voorziet. Des te spijtiger is dat je ermee stopt.

NEEEE, niet doen man. Zo zonde! Blijf gewoon doorgaan met het goede werk dat je doet. Wat heb je nodig om te blijven?

Met veel plezier en interesse heb ik dagelijks het gebrachte nieuws gevolgd: informatief, ruimte biedend aan diverse meningen en inzichten, op momenten scherp en kritisch, uitvoerig en (misschien voor mij wel het belangrijkste) met een warm hart voor onze op de zes eilanden wonende Caribische mede-Nederlanders.

Bron: Koninkrijksrelaties.nu

Een Reactie op “KRR | Het was mij een waar genoegen

  1. ‘Nooit eerder heb ik zo veel mensen tegelijk teleurgesteld als met mijn besluit te stoppen met Koninkrijksrelaties.Nu. Ik heb honderden verzoeken ontvangen om op mijn beslissing terug te komen. Ook van mensen en instituten die ik meer dan eens aan mijn kritische pen heb geregen.’

    Heel herkenbaar. Mij gebeurde hetzelfde toen ik mijn afscheid hier aankondigde.

    Ik bezweek onder de druk. Hopelijk houdt Rene Zwart het wel vol.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *