KRR | Nederland zet Anguilla op lijst belastingparadijzen

Rene Zwart | Koninkrijksrelaties.nu

Caymans en Bermuda ook. Belasting ontduiken of Brexit strategies?

Den Haag – Nederland gaat enkele buureilanden van Sint Maarten op een lijst plaatsen van landen die belastingontwijking en -ontduiking faciliteren. Het gaat om Anguilla en de Britse Maagdeneilanden. Andere eilanden in de regio die op de lijst komen zijn de Kaaimaneilanden, de Turks- en Caicoseilanden, de Bahama’s en Bermuda.

Met de maatregel wil het kabinet voorkomen dat bedrijven belasting ontwijken door mobiele activa te verschuiven naar een bedrijf in een laagbelastend land. De lijst wordt daarnaast gebruikt om de landen belasting te laten betalen over dividenden, rente en royalty’s.

,,Hiermee wordt voorkomen dat Nederland wordt gebruikt voor doorstroomactiviteiten naar belastingparadijzen”, aldus het ministerie van Financiën.

Bron: Koninkrijksrelaties.nu

8 Reacties op “KRR | Nederland zet Anguilla op lijst belastingparadijzen

 1. inderdaad we hebben tegenwoordig de vrijheid om onze mening, visie te uiten maar dat wil niet zeggen dat we niet open moeten staan voor die misschien afwijkende van een ander. Maar fake new, geloof me zeker niet. Nederland zou het afwijzend staan tegen een economische vooruitgang, degene die hier echt last van ondervinden zijn de ambtenaren vele politicie en meerdere ambtenaren met beslissingsrecht.

 2. We lullen weer lekker alle kanten op. Nederland dit en dat. Belasting paradijzen bestaan niet. Ja fake nieuws. en niks is nieuw.
  Elk land probeert zo gunstig mogelijk te zijn om investeerders aan te trekken en als het even kan buitenlands. Het trust gebeuren op Curaçao zegt alles. Effectief gezien heb je er weinig aan. Wat kantoor panden en wat directeuren. that’s it. Post adres en schuiven maar meer niet. Maar de banken vinden het wel leuk want die snoepen weer een stukje af van de geldstromen.
  Verder economische gezien voor Nederland stelt het helemaal niks voor. Bla bla politiek. Beeje rokgordijn, dat wel. Nederland is een banken eilandje. Vergis je niet wat een ING is. Waar zit het zwaarte punt, Nederland is met de pensioen fondsen een bijzonder hele grote financiële speler. En die boys ja dat maakt echt wel wat wel uit. Je moet altijd eerst goed weten waar de echte centjes zitten. Het ambtenaren pensioen fonds wordt beschermt daar draait het om, ja dat moet je beschermen. Net als Vidanova en Apna. op Curaçao.
  Met onze 60 40 regel je moet maar eens nagaan wat in kas zit. En wat ze aan grond hebben. We weten niet wat we hebben en waar je echt iets aan hebt. Makompronde.

 3. Nederland ziet de rijken ook liever blijven. Echter wanneer ze naar de Antillen “curacao” ( daar ligt mijn aandacht nu) kijken, zie ik duidelijke stappen. Al zouden zij ( de rijken) gewoonweg de belasting betalen zou het eiland al wat vooruit kunnen.
  Airco’s op scholen bevordert weldegelijk de concentratie en het prestatievermogen.
  Maar nee…. Zelfs dat beetje belasting moet nog ontdoken worden. Triest eigenlijk. Dus mijn inziens word het beetje ve rmogeb wat de regering in bezit heeft alleen gebruikt voor onze geweldige kabinetsformatie .

 4. Nederland blijft met het vingertje naar anderen wijzen.
  Idd aandacht afleiden van het feit dat Nederland 1 van de grootste witwas landen van deze aardbol is. Eea wordt via Holland Casino gedaan.
  Tevens heeft de belastingdienst een speciaal team dat bedrijven adviezen geeft om zo min mogelijk belasting hier te betalen middels speciale constructies.

 5. Renée van Aller

  Dat is de aandacht afleiden van het Nederlandse beschermen van groot geld en extensieve witwas- en belastingontduikingsmogelijkheden. En niet te vergeten die prettige rulings van de Belastingdienst (alleen voor buitenlandse vermogenden). Lijkt ons een voorbeeld van ongeoorloofde discriminatie. Dus de Belastingdienst hoopt zo de achterstallige erfbelasting te compenseren. De Belastingdienst werkt al jaren beroerd. Te veel mensen die zijn weggegaan die alles wisten. Te ruimhartige afvloeiingsregeling. Onze bestuurders houden zodoende bekwaam de varkenscycli in stand. Eerst affreus bezuinigen en dan de evidente tekorten zo lang mogelijk in stand laten. Zoals onder meer in het onderwijs, de zorg, de politie en bij. Renée van Aller & John de Vries

 6. Hoe was het ook alweer ?
  Iets met de pot, verwijten, ketel en zwart zien, toch ?

  Nederland geeft net even een douceurtje van 2,5 miljard euro aan buitenlandse aandeelhouders en is dan van mening dat andere landen belastingparadijzen zijn ?

 7. This must be fake news: Ned zet een ander land op lijst belastingparadijzen.

 8. De Rechtsstaat

  Ongevraagd krijgen we mee, wat een land “in” groot kan zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *