KRR | OM Curaçao trekt cassatie tegen voormalig bankdirecteur Tromp in

Rene Zwart | Koninkrijksrelaties.nu

Centrale Bank president Emsley Tromp definief vrij gesproken. Op de foto Tromp (m), en zijn advocaten Niels van der Laan (l) en Mirto Murray (r) |: Leoni Leidel-Schenk

Willemstad – Het Openbaar Ministerie heeft het beroep in cassatie in de zaak Saffier tegen voormalig president van de Centrale Bank van Curaçao en Sint Maarten EmsleyTromp ingetrokken. Diens vrijspraak bij vonnis van 13 december door het Hof wordt hiermee definitief.

In voorjaar 2016 startte het OM een onderzoek naar Tromp. In 2017 werd deze gedagvaard voor het opzettelijk doen van een foutieve belastingaangifte in de privésfeer. De rechtbank sprak hem vrij. Het OM ging beroep, maar haalde ook bij het Hof bakzeil. Daartegen stelde het OM beroep in cassatie in, maar dat is vandaag ingetrokken. ,,Na onderzoek is het OM tot het oordeel gekomen dat een voortzetting van de cassatie geen redelijk doel dient. Daarom is het beroep vandaag ingetrokken”, aldus de verklaring.

Het onderzoek van het OM leidde tot het ontslag van Tromp bij de Centrale Bank. Hij was als eens eerder onder komen te liggen nadat hij in 2011 toenmalig minister-president Gerrit Schotte en enkele van diens ministers publiekelijk van corruptie beschuldigde.

Bron: Koninkrijksrelaties.nu

Een Reactie op “KRR | OM Curaçao trekt cassatie tegen voormalig bankdirecteur Tromp in

  1. ‘hij in 2011 toenmalig minister-president Gerrit Schotte en enkele van diens ministers publiekelijk van corruptie beschuldigde.’

    Tiran Tromp had hierin natuurlijk volledig gelijk, maar als je zelf met een salaris van 2 miljoen je Aqualectra rekeningen bij de Centrale Bank declareert moet je natuurlijk je grote gore bek houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *