KRR | OM legt beslag op salaris oud-premier Gerrit Schotte

Rene Zwart | Koninkrijksrelaties.nu

OM legt beslag op salaris oud-premier Gerrit Schotte | Persbureau Curacao

Willemstad – Het Openbaar Ministerie in Willemstad heeft via een deurwaarder beslag laten leggen op het salaris van Statenlid (en oud-premier) Gerrit Schotte.

De MFK-leider werd op 30 september in een zogeheten ontnemingszaak door de rechtbank veroordeeld tot het terugbetalen van ruim 1,8 miljoen Antilliaanse gulden die hij aan steekpenningen heeft ontvangen van de op Sint Maarten wonende Siciliaanse maffiabaas Francesco Corallo.

Schotte heeft weliswaar beroep aangetekend, maar daarvan gaat geen opschortende werking uit zodat het het OM vrij stond tot beslaglegging over te gaan. Dat blijkt al, zonder er ruchtbaarheid aan te geven, op 9 november te zijn gebeurd. Schotte heeft het ‘nieuws’ maandagavond zelf naar buiten gebracht door er een whatsapp-bericht over te versturen.

De beslaglegging betekent dat de eerste minister-president van het nieuwe land Curaçao maandelijks ongeveer eenderde van zijn salaris van 12.000 gulden aan het OM moet afstaan als aflossing van de in totaal 1,8 miljoen die hij het OM verschuldigd is.

Schotte wacht meer slecht nieuws: volgende week wijst de Hoge Raad vonnis in de cassatiezaak die hij heeft aangespannen tegen zijn veroordeling tot 3 jaar cel wegens ambtelijke corruptie en witwassen. Aangenomen wordt dat de Hoge Raad de eerder gepubliceerde conclusie van de advocaat-generaal overneemt en de veroordeling in stand laat. Dat betekent dat Schotte zich binnenkort met pyjama en tandenborstel bij de gevangenis mag melden.

Bron: Koninkrijksrelaties.nu

7 Reacties op “KRR | OM legt beslag op salaris oud-premier Gerrit Schotte

 1. Abraham Mossel

  @ de zoon van ? Herman G de zuippert 24×7 voor 12 duizend in de maand ( heeft hij al terug betaald ?) uit de troppen, post onder de naam Plasje voor de op naaier en haat zaaier van de MFK/KFO/ Plasje gaat waarschijnlijk een honger staking van 2 uur beginnen als eindelijk Gerrit de Raaf (dief) gaat en moet zitten, er komen nog veel meer jaren hem tegemoet, denk aan de CVD adm verkocht aan Columbia, ja ja, wat in het vat zit verzuurt niet, en zeker niet in een macamba zoetzuur vat niet??!!. over tot de orde van de dag.

 2. @ericlapas, Hij kan wel 1 van zijn rolex horloge’s verkopen.. kunnen de kinderen een jaar van eten.

 3. Dit is een slechte zaak, ik zie Schotte al bij de volgende verkiezing, hij heeft kleine kinderen en het OM heeft beslag gelegd op zijn salaris zodat hij zijn kinderen niet kan voeden. Alleen dat al is goed voor 1 of 2 zetels.

 4. @Hans

  En die 4000,00 die hij aflost is ook nog eens van onze belastingcenten.

  Neem aan als die straks in de bajes zit dat zijn salaris niet doorbetaald wordt die 3 jaar (of langer).
  Dan kan die de 12000,00 rente aflossen per maand, en blijft die tot zijn dood betalen,heerlijk.

 5. Dan houdt hij nog 8,000 over, en dat is veel meer dan iemand met zijn opleiding (3 jaar MAVO) buiten de politiek met die opleiding verdient.

  Sterker nog, hij zou nog geen inpakker bij van den Tweel kunnen worden, want ook daar screen men personeel.

  En met een inpakker als Schotte weet je dat je bij thuiskomst nog maar de helft van je boodschappen hebt.

 6. Overigens is de rente over 1,800,000 precies 12,000 per maand.

  Schotte lost dus niets af, integendeel, met de rente loopt de schuld alleen maar op.

  Misschien kan Stella van Rijn, die aan haar vrijage met Schotte een baan met maandsalaris van 20,000 overhield, hem steunen.

 7. Vraagje aan Ramsay Soemanta: gaan we jouw foto’s zien van Schotte in Bon Futuro?

  En gaat het sprekende mantelpak, alias Gerrits geisha alias Schottes sloerie, Stella van Rijn hem opzoeken?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *