Kuifje Soccer Academy maakt Sint Joris schoon

Door mee te doen aan de schoonmaakactie hebben de kinderen het belang van recyclen kunnen ervaren.

Door mee te doen aan de schoonmaakactie hebben de kinderen het belang van recyclen kunnen ervaren.

 

WILLEMSTAD — 36 kinderen van de Kuifje Soccer Academy en een aantal ouders hebben, samen met het milieu- en recyclingbedrijf Green Force, een schoonmaakactie gehouden ter hoogte van het ‘houten dorpje’ van de Stichting Sint Joris. Dit in het kader de vakantieplan Omni Sport kamp opgezet door Kuifje Spor Academy.

“Er is binnen een uur tijd 3 kuub afval ingezameld en naar de landfill gebracht. Green Force heeft de kinderen en hun begeleiders tevens een stukje recycling-educatie meegegeven middels een presentatie.
De kinderen hebben geleerd hoe belangrijk het is om te recyclen en wat de consequenties zijn als het niet gebeurt”

, aldus de organisatie van Kuifje Soccer Academy.

De organisatie licht toe dat het sportkamp bedoeld is voor kinderen in verschillende leeftijdscategorieën, om ze zo in contact te brengen met verschillende sporten en activiteiten, zoals kungfu, basketbal, voetbal, beach soccer, korfbal, handbal, tennis, hockey, windsurfen, zwemmen, hiken, zoektochten enzovoorts.

“Met deze schoonmaakactie hebben de kinderen een stukje natuur kunnen herstellen en zijn wij heel blij met het behaalde resultaat.”

Afvaldumps
Green Force merkt op dat het dumpen van afval in het St. Joris gebied door bedrijven en afvaltrucks onverminderd doorgaat en dat de regering ‘nog steeds niets heeft gedaan om dit soort praktijken tegen te gaan’.

“Het is voor de regering goedkoper om aan preventie werken, dan het achteraf te moeten opruimen. Verder is het natuurlijk geen gezicht voor de vele toeristen die het gebied aandoen met bijvoorbeeld een quad-tour of degenen die voor wind- en kitesurfen komen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *