Kustwacht | 30 illegale Venezolanen aangehouden

Venezolaanse vluchtelingen en drugs | Kustwacht Caribisch Gebied

De Kustwacht Caribisch Gebied (KWCARIB) heeft op zaterdagochtend 23 december een vaartuig met dertig (30) ongedocumenteerden aangehouden ten zuiden van Daaibooibaai, Curaçao.

Zaterdag in de vroege ochtend detecteerde de radaroperator van het Reddings- en Coördinatie Centrum van de Kustwacht een verdacht contact op de radar ten zuiden van Daaibooibaai, Curaçao. Een Super-RHIB van het kustwachtsteunpunt Curaçao, werd gelijk ingezet om het contact te onderzoeken. Ten zuiden van Daaibooibaai, troffen ze een vaartuig van het type yola aan. Deze werd door de bemanning van de Super-RHIB geboard. Er zaten dertig (30) personen aan boord, waarvan vijfentwintig (25) mannen en vijf (5) vrouwen.

Venezolaanse vluchtelingen en drugs | Kustwacht Caribisch Gebied

In een poging om de yola naar het steunpunt te Parera te varen, kreeg het vaartuig motorpech. In eerste instantie waren een aantal van de opvarenden aan boord van de Super-RHIB genomen en een tweede Super-RHIB moest worden ingezet om ze allemaal naar het steunpunt te vervoeren. Bij nader onderzoek is ook een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. De dertig (30) opvarenden allen met de Venezolaanse nationaliteit zijn aangehouden en overgedragen aan de Politie. De drugs zijn ook overgedragen aan de autoriteiten. De zaak is verder in onderzoek.

Venezolaanse vluchtelingen en drugs | Kustwacht Caribisch Gebied

Bron: Kustwacht Caribisch Gebied

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *