KWCARIB in gesprek met NAPB

Kustwacht Caribisch gebied (KWCARIB)WILLEMSTAD — Naar aanleiding van de staking van een gedeelte van het personeel van de kustwacht op Curaçao is de directie van de Kustwacht Caribisch gebied (KWCARIB) momenteel in gesprek met de vakbond NAPB over een nieuw rooster voor het personeel van de Cutter.

Daarnaast zijn er diverse andere punten, die uitgebreid besproken zijn met de vakbonden die het personeel van de kustwacht vertegenwoordigen en de voormalige minister van Justitie (Wilsoe).

Middels een persbericht laat KWCARIB dit weten.

“Omdat de kustwacht aangestuurd wordt door diverse landen, kan het land Curaçao en dus ook de minister van Justitie van Curaçao deze problemen niet alleen oplossen. Dat moet gezamenlijk gebeuren met de ministeries van het Koninkrijk.”

En verder:

“Het ministerie van Defensie is een beheersministerie en kan geen beslissing nemen daar waar het gaat over rechtspositionele aspecten betreffende de landen Curaçao Aruba en St. Maarten.”

Tot slot laat KWCARIB weten dat de Directeur van de Kustwacht CARIB alle opmerkingen van de NAPB en haar leden serieus neemt, de inbrengers met respect behandelt en hoopt dat het geschil snel wordt opgelost.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *