Laboral: Volk aan het woord

WILLEMSTADDe politieke partij Laboral stelt niet verrast te zijn over de val van het
kabinet-Schotte. De partij, die op dit moment niet in de Staten is vertegenwoordigd, had de val al lang van tevoren zien aankomen.

Een groep van Nee-aanhangers (tegenstanders van het staatkundige proces op Curaçao, red.) kwam aan de macht, die jammer genoeg de wetten en beleid van de groep van Ja (voorstanders van het staatkundige proces) heeft geratificeerd.”
Volgens Laboral heeft deze huidige coalitie niet alleen de consensus-Rijkswetten geratificeerd, wat toestond dat Nederland meer en meer macht op het bestuur van het eiland heeft gekregen, maar ook het economischfinancieel beleid van de groep van Ja in de praktijk gebracht.

Hierbij bedoelen wij met name de fiscale wetten die heel veel geld aan de kapitaalkrachtige groep heeft gegeven, door dit weg te halen van de midden- en de arbeidersklasse door de ob te verhogen.(…) Men heeft ook de neo-liberale lijn doorgezet met maatregelen in de gezondheidszorgsector en pensioenhervormingen. Maar de sociale maatregelen worden niet uitgevoerd, of zo gepresenteerd dat zij geen kans van slagen hebben.”

Laboral is van mening dat Ja-aanhangers hun kans hebben kunnen grijpen door de onzichtbare hand van de Nederlandse consensus- Rijkswetten, en gebrekkig beleid van de coalitiepartijen. Maar Laboral verwijst ook naar het interne geruzie binnen alle partijen die deel uitmaken van de coalitie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *