Lagere straffen zaak Vesuvius

Openbaar MinisteriePhilipsburg – Het Gemeenschappelijk Hof van Justitie heeft gisteren in hoger beroep lagere straffen opgelegd in de Vesuvius-zaak, een van de grootste misdaadzaken die Sint Maarten kent.

Advertentie

Bendeleider Omar Jones en zijn huurmoordenaar Carlos Richardson kregen niet langer levenslang, zoals wel door het Openbaar Ministerie (OM) werd verzocht en waartoe ze vorig jaar november ook werden veroordeeld, maar het Hof verlaagde de straffen van beiden tot 29 jaar en negen maanden.
De Vesuvius-zaak – vernoemd naar de vulkaan vanwege de geweldsuitbarsting – betreft de moord op Amador Jones (broer van Omar Jones) op 16 april 2011.
Hij werd doodgeschoten bij de Sun snackbar uit wraak voor de diefstal van tien ‘bricks’ cocaïne.
Omax B., de mogelijke schutter, werd zelf vier dagen later beschoten met een machinegeweer bij een bushalte. Omstander Kennedy Fergus raakte daarbij ook gewond.
Het brein achter de moord op Amador Jones, Miguel Arrindell, werd een maand later doodgeschoten door een kogelregen bij Simpson Bay Lagoon.
Zijn broer Rodolfo werd doodgeschoten voor zijn huis aan de Fort Willem Weg.
Eric Lake en Kevin Gumbs werden doodgeschoten bij het Cat’s Shopping Centre op de A.Th. Illidge Road in augustus 2011.
Jones en Richardson krijgen dus 29 jaar en negen maanden voor hun aandeel in de moorden.
Alle advocaten hadden voor ‘volledige vrijspraak van alle aanklachten’ voor hun cliënten geëist.
Een derde verdachte, Donnell Thomas, kreeg gisteren vier jaar celstraf opgelegd in plaats van de eerdere negen jaar.
Ook drie andere verdachten – Charles Fleming, Erno Labega en Ekron Morgan – kregen strafvermindering van respectievelijk negen jaar, zes jaar en acht jaar naar uiteindelijk vier jaar voor Fleming en Morgan, Labega kreeg vier jaar en negen maanden opgelegd.

Bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *