Lak: Reforma moet geen Roodkapje-verhaal worden

Lak: Reforma moet geen Roodkapje-verhaal worden

roodkapjeWILLEMSTAD — Er is niets mis met de hervorming van het bestuurlijk systeem op Curaçao, maar er moet voor gewaakt worden dat deze hervorming niet in het verhaal van Roodkapje eindigt.
Dit stelt voormalig Eilandsraadslid en politiek leider van de beweging Movementu Patriotiko Kòrsou (MPK), Rignald Lak.

Advertentie

Met zijn opmerkingen reageert Lak, wiens partij op dit moment niet in de Staten van Curaçao is vertegenwoordigd, op Reforma, de hervorming van het politiek en bestuurlijk systeem op het eiland, waar MFK-leider Gerrit Schotte zich sterk voor maakt.
Volgens Lak heeft Curaçao belang bij een stabiel, betrouwbaar en transparant bestuur om zo vooruitgang voor zijn inwoners te kunnen bewerkstelligen.
In dit verband is de MPK-leider van mening dat er een evaluatie moet plaatsvinden om na te gaan of bestaande wetten op een democratische wijze moeten worden aangepast zodat zij in deze moderne tijd in het belang van het welzijn of de ontwikkeling van het volk functioneren.
Maar Lak heeft zijn vraagtekens of de hervorming die Reforma voorstaat wel de beste oplossing is voor Curaçao.

“Dit moet niet eindigen als het verhaal van Roodkapje. In dat verhaal werd de oma, maar ook het kleine meisje door de grote boze wolf voorgelogen, waarna ze allebei door hem werden opgegeten.
Dit moet als een waarschuwing gelden voor iedereen. We moeten waken dat straks niet één iemand het voor het zeggen krijgt op het eiland.”

De opstelling van Lak is pikant te noemen.
Centraal in Reforma staat de afschaffing van de mogelijkheid voor Statenleden om zich van hun fractie af te scheiden en als onafhankelijk Statenlid hun parlementszetel te behouden, de zogenoemde zetelroof.
Het was Rignald Lak, die zich in de beginjaren van deze eeuw van de FOL-fractie afscheidde en als onafhankelijk Eilandsraadslid doorging.
In deze hoedanigheid trad hij met zijn fractie toe tot het toenmalige Bestuurscollege en toen Lak een gedeputeerde moest aanwijzen, viel zijn keuze op Gerrit Schotte.

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *