Landen willen opzegrecht

Consensus-rijkswetten

Wescot-WilliamsWILLEMSTAD — Curaçao en St. Maarten hebben gisteren in een gezamenlijke verklaring te kennen gegeven dat zij alle stappen gaan ondernemen om het zogenoemde ‘opzegrecht’ in de consensus- Rijkswetten te realiseren.

Advertentie

We zijn het erover eens dat we geloven dat er een ‘exitclausule’ moet komen in de consensus-Rijkswetten voor iedere partij. Daar komt het op neer. We zeggen niet dat we niet samen willen werken op de gebieden waar deze Rijkswetten voor zijn. Deze dingen willen we graag bespreken voor de evaluatie van de consensus- Rijkswetten in 2015”

, aldus de Sintmaartense premier Sarah Wescot-Williams, die samen met haar minister van Financiën Martin Hassink een bezoek bracht aan premier Ivar Asjes en minister Jose Jardim van Financiën.
Naast de toekomst van de Centrale Bank kwamen ook de boedelscheiding na de opheffing van de Nederlandse Antillen en de vijf consensus- Rijkswetten aan bod.
Vier van deze vijf Rijkswetten die tussen de vier landen van het Koninkrijk zijn afgesproken betreffen wetten op justitieel gebied, en een daarvan gaat over financieel toezicht.
Wat betreft de boedelscheiding verwachten de landen dat de Vereffeningscommissie eind juni 2014 klaar zal zijn en een eindrapportage uit zal brengen.
De wens is dat afronding van het vereffeningsproces eind 2014 zal plaatsvinden.
Tot slot zijn Curaçao en St. Maarten overeengekomen dat structureel overleg met elkaar gewenst zal zijn.
Een werkgroep zal hiertoe een voorstel uitwerken. Aruba zal ook worden uitgenodigd om hieraan deel te nemen.

bron: Amigoe

Advertentie

back home

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *