Landsbemiddelaar niet aan het werk

Jeanne-Marie FranciscaWillemstad – In tegenstelling tot hetgeen minister Jeanne-Marie Francisca beweert, functioneert het kantoor van de landsbemiddelaar helemaal niet, zo schrijft de Bond di Empleadonan den Comercio i Industria (Boneco) in een brief aan de bewindsvrouw van Sociale Ontwikkeling, Arbeid en Welzijn (SOAW).

Advertentie

Naar eigen zeggen is het de bond niet gelukt om telefonisch in contact te komen met de landsbemiddelaar.

,,Uit ons onderzoek is gebleken dat de interim- bemiddelaar er niet meer is en dat de bemiddelaar zelf met vakantie is.”

Boneco plaats vraagtekens bij deze situatie.
Door de afwezigheid van de bemiddelaars liggen zaken stil die nodig afgehandeld moeten worden of ze worden helemaal niet behandeld, zo stelt de bond.

,,Dat bewijst dat u onze arbeidswetten schendt.”

De bond heeft al eerder de minster op deze situatie geattendeerd, zo blijkt uit een brief die in juni aan Francisca verzonden is.
Deze brief is als bijlage opgenomen.
Boneco roept de minister met klem op om de situatie te verhelpen en ook af te zien van politieke benoemingen bij het kantoor van de landsbemiddelaar.
De bond vraagt ook aan Francisca om de minimumlonen per 1 januari 2014 aan te passen aan de stijging van de kosten van levensonderhoud.

,,U weet als vrouw drommels goed dat een groot deel van de werknemers vrouw is. De vrouwen met een minimuminkomen breken zich iedere maand weer het hoofd hoe rond te komen met het gezinsbudget.”

bron: Antiliaans Dagblad

Advertentie

To Top

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *