Leden RvT Orde van Advocaten niet benaderd

Orde van Advocaten Curaçao

Orde van Advocaten Curaçao

Willemstad – Het vijftal advocaten die per toerbeurt participeren aan de bijzondere zitting van de Raad van Toezicht van de Orde van Advocaten, zijn nog niet benaderd voor de behandeling van de klacht tegen advocaat Eldon ‘Peppie’ Sulvaran. Dat valt op te maken nadat er bij de betrokkenen navraag is gedaan.

Advertentie

De Raad van Toezicht wordt gevormd door de voorzitter rechter Scholten en twee advocaten. De Papiamentstalige ochtendkrant Ultimo Noticia meldde in haar editie van maandag dat de advocaten die in aanmerking komen hadden geweigerd om zitting te nemen.

De dag van de bijzondere zitting van de Raad van Toezicht (RvT) wordt bepaald nadat Sulvaran op 21 februari zijn verweerschrift indient. Uit navraag blijkt dat er aan het begin van het kalenderjaar al een schema wordt opgesteld van de advocaten die zitting zullen nemen. De speciale zitting van de Raad van Toezicht vindt achter gesloten deuren plaats.

De Raad komt bijeen nadat 70 leden van de Orde van Advocaten op 4 februari oordeelden dat de klacht van voormalig deken Caroline Fiévez tegen advocaat Sulvaran behandeld moet worden, 56 leden stemden tegen. Fiévez diende op 13 januari van dit jaar een klacht in tegen Sulvaran, omdat hij de gedragsregels van de advocatuur geschonden zou hebben.

De klacht veroorzaakte veel commotie omdat de deken destijds geen ruggespraak hield met de bestuursleden, waarna vicevoorzitter Evertt Wilsoe aftrad. Tijdens de vergadering van 4 februari kondigde Fiévez haar aftreden aan.

Bron: Antilliaans Dagblad

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *