Leeflang: Aandacht voor maatschappelijk verantwoord ondernemen

Archief foto (kkc)

Archief foto (kkc)

WILLEMSTAD — Onafhankelijk Statenlid Omayra Leeflang wil dat overheden van de landen in het Koninkrijk erop zouden moeten toezien dat handelsmissies die meereizen met ministers altijd MVO-normen (Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen) opnemen in samenwerkingsovereenkomsten, zo laat zij weten in een persbericht.

“De ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst tussen Adeck Curaçao en MKB Nederland als onderdeel van het bezoek van premier Rutte geeft de juiste toon aan voor de nieuwe verhoudingen binnen het Koninkrijk.
Namelijk samenwerking en zorgen dat de economie in de landen daardoor groeit. Tijdens de bijeenkomst van Rutte met de fractieleiders heb ik daar wel een zeer belangrijk element aan toegevoegd: economische samenwerking op basis van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemerschap (MVO)”

, zo laat Leeflang weten.

“Immers, economische samenwerking binnen het Koninkrijk is niet nieuw.
De raffinaderij, toen de massieve economische katalysator die Curaçao in één klap van armoede naar welvaart bracht is vandaag een bron van contraverse op het gebied van milieu en gezondheidzorg.
Natuurlijk was economie in het kader van MVO toen absoluut niet in beeld.
Het waren andere tijden.
We moeten echter wel leren van onze fouten en geld, veel geld verdienen is goed, mits het maatschappelijk verantwoord gebeurt.”

Leeflang vervolgt:

“Het MVO is gebaseerd op het PPP-principe: People, Planet, Profit (aandacht voor de sociale kant, het milieu en winst).
In Nederland is naleving van de OESO-richtlijnen een voorwaarde voor het verkrijgen van financiële overheidsondersteuning bij internationale handels- en investeringsactiviteiten.
We zouden kunnen beginnen met stimuleren dat bedrijven hun MVO-investeringen publiceren.
Misschien is investeren in naschoolse opvang zoiets.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *